donderdag 21 januari 2021

Het raamwerk hangt

De -t- in de titel van de vorige post was blijven haken. Dat gebeurt me met de -t- wel eens vaker. Vandaag ontdekte ik het en inmiddels staat hij erin. 

Buiten is het verschrikkelijk. Vannacht heeft het lauw water geregend en alle sneeuw was vanochtend bijna verdwenen. De vorst zit natuurlijk nog wel in de grond. Spekglad is het. Wanneer de honden buiten zijn glijden hun poten alle kanten uit behalve die kant die ze uit willen. Geen weer voor ze om even lekker buiten te zijn, voor ons overigens ook niet. 

Wij zouden sowieso toch binnen blijven vanwege het plafond. Wel dat is nu helemaal recht uitgelijnd!! Hoera! en ik kan geen opvulstukje meer zien. 
Op de foto hieronder meet Gerrit met een kleine glimlach de laatste lat af. 3.61 m.

En hier ga ik hem vast zetten met de schroef in de mond, keurig op 40 cm afstand van de vorige lat.


Jaahhh en daar gaat dan de schroef.


Onderstaande foto lijkt ook net echt maar is het niet. De schroeven zaten er al in maar even voor de foto :-)


Hieronder zie je het raamwerk voor ons nieuwe plafond hangen. Op elke punt opvulstukjes in een andere samenstelling want nergens loopt het oude plafond recht. Het was zelfs zo dat ondanks onze zorgvuldige uitlijning van de blokjes, de latten toch niet goed liepen omdat het oude zachtboard door het schroeven naar de planken vloer erboven toegetrokken werd. Dan kun je de schroeven maar weer losmaken om er nog een extra vulstukje tussen te zetten. Pffff.....


Maar hier zijn we echt blij mee. Mooi recht. Ook nog even een foto van de hoeken voordat die achter het gips verdwijnen.

Uitgangsoek links achter, de laagste hoek op 270,2 boven de vloer

Hoek rechts achter 275.5 boven de vloer

hoek links voor 273,5 boven de vloer


                                                                 Hoek rechts voor 276.5 cm boven de voer

 Nu hangt het hele lattenwerk op 268,3 cm boven de vloer. Heerlijk! Morgen de regels er onder en dan gipsen maar. Maar eerst moeten we een nieuwe schroefmachine kopen. De oudste ging kaduuk, ook geen fijn ding om mee te werken, veel te zwaar in de hand zeker wanneer je zo boven je hoofd moet schroeven. En schroeven met eenzelfde kop is ook heel fijn, hoeven we niet steeds van bits te verwisselen. We raakten namelijk op een gegeven moment door onze gekochte schroeven heen en moesten daarna terugvallen op oude voorraad, met andere schroefkop. Niet handig.


Wordt vervolgd......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten