woensdag 20 januari 2021

Met een half oog kijken is niet genoeg

één jaar
Onze grote vriendelijke reus is gisteren één jaar geworden.  
Op internet vond ik de groeicurve voor Deerhounds. Indrukwekkend.


Volgens deze curve zou hij nu op zijn uiteindelijke gewicht moeten zitten.

Op onderstaande foto zie je Deerhound pups die net geboren zijn. Wat een groei in een jaar tijd. Dat vraagt veel voorzichtigheid  en goede voeding in zo'n eerste levensjaar om de groei goed te laten verlopen. 


Gisteren hebben Gerrit en ik het laatste deel van de wand naast het raam opgedikt. Het valt tegen hoeveel tijd daarin gaat zitten voordat je de muur een beetje waterpas recht gekregen hebt. Maar nu zit de wand rondom het raam ook helemaal in de multiplex. 

De rest van onze werkdag hebben we besteed aan meten. We gaan nu aan de slag met het plafond waarvan we dachten dat dit recht liep nadat we er in het doorgaan met een half oog naar hadden gekeken. Maar denken en meten zijn twee verschillende zaken en onderhand zouden we kunnen weten dat in een meer dan honderd jaar oud huis niet echt veel zaken recht lopen.

Toen we destijds de gordijnkoof monteerden dacht ik steeds dat deze scheef zat, zo leek dat tenminste wanneer ik ernaar keek. Stiekem had ik het waterpas er al eens op gezet waarna ik constateerde dat die koof helemaal goed zat. Daarna dacht ik dat het raam er dan wellicht scheef inzat maar dat was ook niet het geval. Het plafond daaraan had ik niet gedacht.

Nu we het waterpas uitgebreid langs het plafond hebben gehouden en met meer dan een oogwenk de uitslag bekeken ontdekten we dat:

1. het plafond van de voorzijde tot de achterzijde 3 centimeter verloopt

2. het plafond van de linker zijde tot de rechterzijde 5 centimeter verloopt

3. het plafond van de hoek linksvoor tot de hoek rechts achter 6 centimeter verloopt.

Verre van recht dus. Zo'n plafond vraagt om 'kärlek'. Maar oh wat gaat dat weer een klus werk worden want dat betekent dat we onder het regelwerk van het plafond weer moeten gaan werken met stelblokjes. Dat hebben we destijds in de weefkamer ook gedaan. Daar verliep het plafond ook wel 6 centimeter. 

de weefkamer sept 2018

We hebben ervaring en zien het maar weer als een uitdaging er een mooi strak plafond van te maken.

Om te kijken hoeveel het plafond gaat zakken hebben we eerst maar eens een aantal rechte lijnen op de wanden afgetekend.




De regels hebben we gisteren ook nog naar boven getild. Dat moest even over het balkon omdat ze zo lang zijn dat ze niet door het trapsgat konden. Gelukkig hebben we geen haast. De hele slaapkamer is een leuk project om te doen.

Wordt vervolgd.........



Geen opmerkingen:

Een reactie posten