dinsdag 5 januari 2021

Een dag met een verrassing

Prachtig winterweer hebben we nu. Het is echt heerlijk om buiten te zijn en de kou te voelen. Sneeuw is er nog niet maar door de vorst is alles wit geworden. 


Dit is het wandelpad door het bos voor ons huis en vaak maken we hier de wandeling met onze honden. Die wandeling was overigens vandaag ietsje aan de late kant. We werden tijdens ons ontbijt en koffiedrinken verblijd met de mededeling dat Fredrik en Suzanne een huis hebben gekocht in een stadje niet heel ver bij ons vandaan. We wisten natuurlijk dat ze bezig waren met een huis en over de bieding die ze hadden gedaan maar nu is het bod geaccepteerd door de verkoper en het voorlopig koopcontract getekend.  Dat is wel een heel positieve start van het nieuwe jaar. Wat ik dan weer heel leuk vind is dat het een traditioneel huis is met rood hout aan de buitenkant en witte raampartijen. Zweedser kan het haast niet. We hebben ze natuurlijk heel erg gefeliciteerd met de aankoop en we zijn blij met hen.



Na de wandeling is Gerrit de kelderdoorgang ingedoken. Daar wachtte hem nog één klusje namelijk de kabelgoot. Daar heeft hij een wisseltruc op toegepast. Er zijn daar namelijk twee kabelgoten, eentje onder de installatie kast en eentje achter de trapleuning. De goot onder de kast was niet in het bezit van een deksel, die achter de trapleuning wel. Omdat de goot onder de kast moeilijk te benaderen was heeft Gerrit het deksel van de tweede goot op de eerste goot gemonteerd. Voor de tweede goot hebben we een nieuwe kabelgoot besteld. Deze goot was gemakkelijk te vervangen. Nu zijn er geen kabels meer in het zicht in de trapdoorgang. Dat oogt veel rustiger. Dat was een leuk klusje van zomaar klaar.


Zelf ben ik ook aan een klusje begonnen maar dan niet eentje van zomaar klaar. Ik heb vandaag mijn kamerplanten in de keuken verpot. Een rotklus die veel rommel geeft. Maar af en toe moet het. Ik dompel mijn planten namelijk één keer in de twee weken in een grote emmer water om de aarde goed vochtig te laten worden. Bij dat dompelen gaat wel eens wat aarde verloren. En natuurlijk door de groei van de plant komt het ook voor dat de pot te klein is geworden. Alle planten in de keuken hebben nu weer voldoende ruimte in de pot en voldoende aarde. Na deze klus de keuken weer schoongemaakt en nu staat het er allemaal weer lekker fris bij.



Ja die tweede kerstboom die hield het nu ook voor gezien. Wel 5 januari is ook wel de tijd om de boom weer uit de kamer te halen. Dat dit vandaag moest toont de foto hieronder. mensenkinders wat een naalden. Op een zeiltje hebben we hem weggesleept. Zo'n kerstboom in de kamer geeft mij elk jaar weer dubbele gevoelens. Wanneer we hem neerzetten denk ik....'he wat gezellig die boom in de kamer'. Maar zo rond 5 januari wanneer we de boom weer weg hebben gehaald vind ik het altijd weer heerlijk ruim en opgeruimd staan. Dan is het voor mij wel klaar met de boom. Deze week haal ik ook de kerstdecoratie uit de kamer en daarmee gaan we weer terug naar normaal. Buiten laten we de lichtjes nog eventjes hangen. Dat ziet er gezellig uit nu het nog zo lang donker is. Wel ruimen we de kerstboom in de vlaggenmast op. Dus weg met kerst nu het weer januari is.


Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten