zondag 17 januari 2021

Een omgekeerd weekend

Deze week hebben we de zaterdag en de zondag maar even omgedraaid. Gisteren was het namelijk erg mooi winterweer met vorst en blauwe lucht en vandaag, zondag, is het bewolkt. We wilden graag even genieten van het winterweer en we wilden dit weekend ook nog iets doen aan de wand van de slaapkamer. Dus op zaterdag het zondag programma en op zondag dat van zaterdag. Kan ook prima!!
We zijn naar Tiveden geweest. Hoe kan het ook anders. Als het mooi weer is dan is dat een prima plek om te zijn. Deze keer hebben we de Muppets even thuisgelaten. Ze kregen wat open plekken aan hun pootjes van de harde bevroren sneeuw en de sneeuwschoenen die willen ze niet aan. Bovendien vinden ze het wel erg koud buiten. Gösta daarentegen vindt het prachtig in de sneeuw en baggert overal doorheen met zijn stevige poten. Het is tenslotte een hond van de Schotse Hooglanden. In Tiveden was het bijzonder mooi en we hebben er heerlijk gewandeld.




Net hadden we tegen elkaar gezegd dat we zo weinig mensen zien schaatsen hier in Zweden, dit terwijl er toch voldoende water is waarvan het ijs sterk genoeg bevriest of we hoorden van 'skritch skratch, skritch skratch', daar kwamen twee schaatsers voorbij. Wat een heerlijk gezicht. Greetje heeft ze even op de foto gezet. Overigens zijn alle beelden van Tiveden van haar hand, ik was mijn telefoon vergeten mee te nemen.

In Zweden wordt bijna altijd met bepakking geschaatst. Stok mee en ijshaken mee en wellicht droge kleding waterdicht verpakt in de rugzak. Zo kun je je redden wanneer je in een wak schaatst. Er zijn zelfs cursussen voor, waarbij je traint wat je moet doen wanneer je door het ijs zakt tijdens het schaatsen. Het zou ook best zo kunnen zijn dat je eerst een dergelijke cursus moet doen alvorens je mee mag doen aan een schaatstocht. (Zeker weten doe ik dit niet dus hang me er niet aan op.)



's Avonds zijn we een saunabad gaan nemen. Het afkoelen verliep deze keer op een alternatieve wijze. Meestal gaan we in de waterton zitten die Gerrit vooraf heeft gevuld met koud water maar gisteravond konden we niet in de ton omdat die was gevuld met ijs. Gelukkig lag er sneeuw en toen we kokend heet uit onze sauna kwamen zijn we maar in de sneeuw gaan rollen. Oh man wat was dat koud. Maar heerlijk hoor die sauna en heel gezellig om te doen.

Vandaag hadden we dus 'zaterdag'. Na het ontbijt zijn we naar boven gegaan om verder te gaan met het opdikken van de muur. De lange muur hadden we al gedaan en ik dacht dat het kleine stukje muur naast het raam een fluitje van een cent zou zijn. Maar nee hoor, dat wandje was nog een heel gepruts en we zijn er een aantal uren mee bezig geweest. Op dit moment ziet het wandje eruit als een soort van klimmuur. Overal zijn blokjes hout opgeschroefd, variërend in dikte. Voor zover we het nu kunnen overzien, en we hebben de waterpas er diverse malen bij langs gehouden, zitten alle blokjes nu in lijn met elkaar, mooi waterpas. 


Tegen het einde van de middag zouden we nog even snel en voor het eten, Greetje had heerlijke courgette lasagne gemaakt, de eerst plaat tegen de wand schroeven. Nu zouden we toch eens moeten weten dat dingen even snel doen niet aan de orde is wanneer je ergens mee bezig bent. De plaat moest aan de onderkant ietsje worden afgezaagd omdat de onderplint waar deze plaat op moet rusten ietsje naar beneden toe verloopt. Deze plint zat er al en die hebben we laten zitten. Gerrit had dit keurig afgemeten en de hoek ook nog gesteld met zijn hoekmeetapparaat. Echter bij het uittekenen op de plaat net de hoek verkeerd om neergelegd en ook zo afgezaagd. Ik kan je eerlijk vertellen dat zoiets niet stemmingsverhogend werkt. Maar goed nieuwe plaat gepakt en goed afgemeten en goed gezaagd en zonder problemen gemonteerd. Nu zijn we dus zover dat we er een nieuwe plaat in hebben. En hij zit prachtig hoor!  Ernaast zie je de sneue plaat staan. ja...niet alles gaat in een keer goed.


Maar wel een kaarsrechte muur nu en daar doen we het voor! Later gaan we de gipsplaten hier overheen monteren. Die lopen dan door tot op de vloer.


Morgenavond zal het wel een heel ander gezicht zijn want nu kunnen we even door met het schroeven van de nieuwe platen.

Wel tot zover de belevenissen van ons weekend. De nieuwe werkweek staat voor de deur en we wensen iedereen die dit leest een goede en gezonde week toe!

Wordt vervolgd......
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten