vrijdag 15 januari 2021

Aankopen bij Urbans bygg in Töreboda

Nu we de slaapkamer hebben gestript kunnen we starten met de wederopbouw! Daarvoor zijn we vandaag op stap gegaan met een boodschappenlijstje:

- 8 gipsplaten 1200 X 2500
- 8 multiplex platen 1200 x 2500
- 16 plafondplaten 600 x 2500
- 30 panlatten 22 x 48 x 4800
- 3 plafondplinten en nog wat andere latten
- 2 pakken schroeven
- 1 emmer plamuur
- 1 rol gaas tape

Daarmee kunnen we de komende dagen wel eventjes vooruit.

Gelukkig waren de wegen schoon! Rijden met een volle aanhanger op een gladde weg is niet fijn lijkt me. Gelukkig heeft Gerrit vanochtend de normale winterbanden verwisseld voor de spijkerbanden. Dat geeft toch aanzienlijk meer grip op de weg wanneer er sneeuw ligt.


Zo rond vier uur vanmiddag waren we weer thuis en konden we onze aankopen uitladen. Je kunt wel stellen dat de kelder nu goed vol staat. Ik moet er niet aan denken dat al die spullen nu straks ook nog eens twee trappen omhoog getild moeten worden. Gerrit is optimistisch en zegt 'Het hoeft maar één voor één'. 

Nu komt de volgende uitdaging en die is om op de getoonde muur een strak regelwerk te krijgen. Daarvoor hebben we twee goede uitgangspunten namelijk de vloerplint onder en een te monteren regel helemaal boven. De lijn tussen die twee is waterpas. Tegen die twee punten kunnen we nu steeds een rechte CLS regel zetten om zo te zien hoeveel we moeten opdikken met vulblokjes. Die hebben we in diverse dikten in de rode emmer zitten. 

Op de foto de eerste opbouwende handeling. Het zetten van de eerste regel. De multiplex platen komen op de onderste plint te staan (dat is de donkere) en het gips komt er dan voorlangs tot op de vloer. Met het gips hadden we nog een mazzeltje. We meenden dat die platen 2400 lang zijn, net 5 cm te kort voor onze wand. Blijken ze gelukkig 2500 te zijn zodat ze in z'n geheel gemonteerd kunnen worden. De onderkant zakt namelijk voor de plint langs in de ruimte tussen plint en vloer.

Wel onze handen jeuken! We zullen zien hoe het wordt!

Toen wij bij de bouwmarkt onze spullen stonden uit te zoeken liet Greetje de honden uit in het bos. Ze stuurde twee prachtige foto's van Gösta, die volop van de sneeuw geniet.



Ik plaatste de foto's op het Deerhound forum van FB en kreeg een reactie terug uit Luleå (Dat ligt helemaal in noord Zweden). Daar woont Gösta's broer Max. Die houdt ook heel erg van sneeuw, zelf zoveel dat hij ook een portie mee naar binnen neemt wanneer hij op de bank gaat zitten, (zo vertelde zijn eigenaar).:-) als reactie op mijn post.


Max

Wel dit waren dan weer onze belevenissen van vandaag, wordt vervolgd......

2 opmerkingen:

  1. Dag Johanna en Gerrit,

    Altijd leuk jullie te zien (lezen) klussen! Het lijkt jullie altijd zo gemakkelijk af te gaan. Zo te zien wordt het huis steeds meer van jullie, al blijven de Zweedse invloeden. Mooi om te zien! Meestal kijk ik iedere dag wel even om te zien of jullie weer iets hebben gepost. Blijf bloggen! Ik geniet er van nu we niet naar Zweden kunnen.

    Groetjes uit Hoogeveen,

    /Wilfred Smit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook altijd leuk om reacties te krijgen, zeker ook wanneer ze een compliment bevatten. Dankjewel. Niet alles verloopt bij ons gesmeerd hoor. Vandaag ook een plaat verkeerd afgezaagd. Maar toegegeven. We denken meestal eerst twee keer na zodat we maar één keer hoeven timmeren :-). Ik zou zeggen 'blijf ons volgen' ik ga zeker nog even door met bloggen.
    Groet Johanna

    BeantwoordenVerwijderen