zondag 10 januari 2021

Pimpernel van Morris en Co

Vannacht voor de eerste keer bij onszelf uit logeren geweest. Dit in de tussenslaapkamer die echt heel mooi gerenoveerd is vorig jaar. (zie foto hieronder)

                                                            gerenoveerde tussenslaapkamer

Je houdt het niet voor mogelijk maar er geen oog in dichtgedaan. 

Onze eigen slaapkamer ziet er inmiddels al wat gehavend uit. We zijn bezig geweest met het van de muur trekken van het blauwe behang. Eerst de toplaag eraf om daarna de onderlaag met warm water te bespuiten zodat de lijm verweekt en we de onderlaag gemakkelijk van de muur kunnen trekken.

Vandaag (zondag) hebben we verder niets gedaan behalve dan bij daglicht kijken naar de verschillende soorten behang. We hebben gekozen voor een behang van Morris en Co. De naam klinkt Engels en is dat ook. De levertijd is minimaal twee weken maar die tijd hebben we wel. De kleur van ons nieuwe bed heet bèige maar heeft een tint groen in zich. Die kleur zal dus ook in het behang terug moeten komen. Het is de bedoeling dat we een soort van 'feature wall' gaan maken, dat is een wand die er wat uitspringt. We gaan een lijst op de muur aanbrengen waar dan het hoofdeinde van het bed binnen komt te staan. Binnen deze lijst komt dan een prachtig uitbundig behang en buiten de lijst een rustig behang in één (hoofd)kleur. Met dat laatste behang gaan we dan ook de rest van de kamer behangen. voor die feature wall wil je dan natuurlijk wel het mooiste behang dat je kunt vinden. We komen nu uit op Pimpernel. Een behang met een donkere achtergrond (dit vanwege onze zwarte kledingkastdeuren van een kast die heel erg functioneel is en die we met de koop voor een substantieel bedrag van de vorige eigenaars hebben overgenomen. Veel groen in de bladeren en wit met oud rose getinte en grote bloemen in het behang. 

deze werd het niet

deze wel

Hier zet ik hem even neer.

Om de feature wall heen plakken we dan aan de buitenkant van de lijst een heel rustig behang met een bladprint met een rose-beige achtergrond en witte bladeren. Onder om en bovenop de vloerplint komt een lambrisering die we waarschijnlijk ook groen gaan schilderen met daarboven weer een witte sierplint.


alle ingrediënten in het kleurenpallet staan klaar

Nog even hebben we getwijfeld of we niet onderstaande keuze moesten gaan maken. We hebben voor de eerste gekozen omdat deze meer dan de onderste de zwarte deuren in het kleurenpallet opneemt. Althans volgens ons dan (en we hebben er op een diepgaand niveau over geredeneerd). 

De allereerste optie was overigens onderstaande. Bij nader inzien vonden we deze te druk. Je moest zoeken naar de bloemen en bij de eerste keuze springen de bloemen er echt uit.

Het is een hele opluchting dat we nu de keuze voor het behang hebben kunnen maken. Morgen bestellen dus en ook de te gebruiken verf voor de lambrisering. Nu moeten we nog een besluit nemen over het plafond. Dat heb ik 7 jaar terug in de muurverf gezet, destijds meegebracht uit NL (Histor geloof ik). Die muurverf blijkt nu te knappen doordat het loslaat in de oudere verflagen. Dit komt op meerdere plaatsen op het plafond voor.


Bovendien loopt het plafond niet zuiver horizontaal. Dit zie je wanneer je naar de gordijnkoof kijkt die volledig waterpas is gemonteerd. Het lijkt alsof die scheef zit maar het plafond is de oorzaak. Nu moeten we dus beslissen of we er een nieuw en recht plafond in gaan zetten.  En of we dit dan met gips gaan doen of met kant en klare plafondplaten. Zelf ben ik voorstander van een nieuw plafond omdat ik vrees dat het nog op meerdere plaatsen gaat knappen. Het liefst wil ik ook nieuwe binnenwanden die mooi strak zitten. De huidige zijn gemaakt van hardboard en ze golven enigszins. Maar ja waar maak je een begin en waar houd je op? Een kwestie van keuzes en met elkaar afstemmen. We komen er wel uit hoor, het is maar net hoever je wilt gaan in je keuzes.

Verder hebben we vandaag niets gedaan aan de klus. We zijn naar Hjo gereden om daar samen met Greetje, S en Fr te ontmoeten om met elkaar nog eens een blik op het huis te werpen. Ook Greetje vindt het een heel mooi huis, ze had het nog niet 'real life' gezien. Na het kijken hebben we in Hjo en langs het Vättern nog een lekkere wandeling gemaakt. Zo wil een zondag wel om. S en Fr zijn nog met ons meegegaan naar huis om een lekker kopje koffie te drinken en nog wat na te praten over de aankoop, waarna zij huiswaarts zijn gegaan. Greetje, Gerrit en ik hebben de rest van de avond nog wat zitten lummelen.

Wordt vervolgd......

P.S.: Gisteren haalden we de post van vrijdag uit onze brievenbus. Daar kwamen we de laatste kaarten met goede nieuwjaarswensen tegen van Sjoukje en Jan en Ronja en hun respectievelijke families. Wat een verrassing en wat leuk! 
Zelf hebben we alleen onze familie en bijna familie een kaart gestuurd en zijn we zodoende bij velen in gebreke gebleven. Dit betekent echter niet dat we niet meer aan jullie denken. In tegendeel we denken veel aan onze dierbaren in NL.
Het doet ons erg goed dat er nog zovelen zijn die aan ons denken en dit uiten met het sturen van een kaart. Ze hangen aan de deur van de keukenkast en blijven daar ook nog even aanwezig. 
Nogmaals dank ook van Gerrit en Greetje!!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten