maandag 11 januari 2021

Ontdekkingen en beslissingen


 

tot zover de mooie foto's in deze blogpost

Wat was het een prachtige wereld waar we vanochtend doorheen reden. We gingen richting Mariestad en het had vannacht gesneeuwd en het sneeuwde nog steeds. Met de vers gevallen sneeuw op de bomen en de weg was het een sprookjes landschap.
In Mariestad brachten we het behangboek terug naar de Colorama en daar hebben we ook de behangen van onze keuze besteld en verf laten mengen. Na ons bezoek aan de Colorama zijn we nog bij de Bygg Max langs geweest en hebben we ook nog bij de Jem och Fix gekeken. We konden in beide zaken niet vinden wat we zochten, of eigenlijk, zo moet ik zeggen, hebben we nog niet voldoende goed voor ogen welke keuzes we gaan maken en ja....dan is het moeilijk zoeken.

Tegen vier uur vanmiddag waren we weer thuis. Daar zijn we eerst maar verder gegaan met het afhalen van het oude behang (mijn klusje) en met het loskoppelen van het elektrisch (Gerrit's klusje). In deze slaapkamer komt het ene stopcontact voort uit het andere en dat willen we straks wat anders. Nu eerst maar de boel losgehaald omdat ik bij het afhalen van het behang water gebruik.


Deze wand is klaar voor verdere actie. Dat laatste kunnen we van de volgende wand niet zeggen. Die wand dat is de wand die golft. Daar hebben we, om te ontdekken hoe de wand is opgebouwd, eerst het glasvezelbehang verwijderd. Er kwam een grijze muur onder vandaan die zacht aanvoelde. Gerrit stak er een schroevendraaier door en zo kwamen we er achter dat de wand van zachtboard platen was gemaakt. Er zaten nog diverse laagjes behang op, wel heel leuk om te zien. Een behang met een blauw bloemetje en daaronder een grijs behang waarop een wit bloemetje was aangebracht.


Toen de schroevendraaier eenmaal door het zachtboard was gestoken hebben we een stuk weggehaald. Dat board willen we uit de slaapkamer hebben, het stinkt. In het ontstane gat komen we ook 'mooie' dingen tegen. Op de foto hieronder zie je een deel van het regelwerk voor het board. Daarvoor zijn duidelijk wat restanten gebruikt.


De tranen springen je ervan in de ogen. Wat dan weer leuker was om te zien is dat de wand waar het regelwerk op zit ons ook nog weer een behang toont. Dat is een zachtgroen behang met een soort van non figuratief streepjes patroon.



Hier doet Gerrit even een inspectie van mijn breekwerk. Hij moet denk ik ook even wennen aan deze nieuwe situatie die veel extra werk met zich meebrengt.

In elk geval weten we nu wat we moeten doen, eerst al het zachtboard eruit halen en daarna nieuw regelwerk aanbrengen en  elektriciteitskabels wegwerken in de tussenruimte en daarna plywood platen en vervolgens gipsplaten aanbrengen en die uitvlakken. Dan wordt het weer een keurige wand. Maar brand meester zijn we nog niet. We vermoeden namelijk dat rond het raamkozijn ook zachtboard zit. Hoe dat moet daarover moeten we nog even nadenken. Op die wand zit namelijk ook de radiator van de CV. 

Het is maar goed dat er twee weken levertijd op het behang zit. Die tijd zullen we wel nodig hebben. Nu we dan toch met gips moeten werken en alle plafond en vloerplinten los moeten maken weten we ook dat we het nieuwe plafond van gipsplaten gaan maken. We moeten dan toch met de aanhanger op stap. Dan gelijk maar alles ophalen.

Tot zover de eerste update over onze nieuwe klus.


Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten