donderdag 22 augustus 2019

Weer thuis....

Onze laatste avond aan het Kyrksjön gaf nog wel even een heel mooie zonsondergang. Een traktatie zou je kunnen zeggen. De zon gaat alweer een stuk vroeger onder dan in de hoogzomer periode. Gisteren was het 8.15 uur toen de zon achter de horizon verdween.  Maar wat een mooi gezicht zo in de combinatie lucht, bos en water!

 We zijn nu weer thuis, gisteren in de vroege avond zijn we weer in Undenäs gearriveerd. De reis was prachtig, we zijn over Björkfors deels langs het Ämmern  naar Rimforsa gereden. Een prachtige omgeving die zeker nog eens een bezoekje waard is. Ook Östragötland (of mss is het ook wel Småland dat weet ik zo even niet) is schitterend mooi.
Onderweg hebben we nog even een koffiestop ingelast. Bij Håkanstorp wist Gerrit een mooi plekje. Een picknicktafel met bankjes onder een dakje. Ziet er echt aandoenlijk uit. Naast het zitje stond nog een kleine molen die het ook nog deed. We hebben hem nog even goed in de wind gezet.

Je kunt er ook nog bbq-en. Op de tafel staat een rieten mandje met daarin een plantje, ook bij het mededelingenbord staat een bakje met bloeiende planten. Dat ziet er dan zo verzorgd uit!. Wie zou het water geven, denk ik dan.... Het geeft je een gevoel van welkom!

Thuisgekomen belden Henk en Chang al even. Even bijpraten, tenslotte zijn we drie weken met elkaar opgetrokken en dan mis je elkaar wel en is het altijd eerst wat stil. Zo'n telefoontje maakt je thuiskomst dan wel even speciaal!!

Zo'n eerste dag thuis is nooit zo heel erg spectaculair. Het is opruimen en wassen en schoonmaken en al dat soort van dingen die bij einde vakantietijd horen.
Wat dan wel weer leuk is, is dat je de dingen tegenkomt bij het uitpakken, die je onderweg hebt opgescharreld. In Vadstena zijn we naar een loppis geweest en daar vond ik een grote glazen vaas. Hieronder zie je hem staan. Echt mooi groot!
 Hij zag er niet uit, helemaal vies en verpakt in een soort van draagconstructie gemaakt van hout of riet. Ik geloof dat ik er omgerekend 12 euro voor heb betaald. Gerrit heeft de draagconstructie eraf gehaald en de fles vandaag helemaal schoongemaakt. Van binnen door er grus in te doen en te spoelen met water. Ik was nog bang dat de vaas van matglas was gemaakt maar nu hij schoon is kun je zien dat het prima glas is. Die vaas of fles komt precies op tijd. Want Greetje komt in september en we hadden afgesproken dat we dan een plantenterrarium zouden gaan maken. Dat gaat nu helemaal goed komen denk ik zo. Die krijgt een ereplaatsje in huis wanneer die klaar is.

Op de familie-app lees ik dat het in Nederland nog even hoog zomers weer gaat worden dit weekend. Heerlijk! De korte broek die kan wel aan...
Hier is het vandaag donker weer. Ik ben, toen de wasmachines draaiden en een deel was aan de lijn hing, begonnen met de klus balkonhek schilderen. Die klus heb ik half af gekregen, halverwege werd het zo donker en begon de wind aan te halen en was ik bang voor een bui. Die kwam wel maar pas vroeg op de avond, dus ik had nog wel even door kunnen schilderen.....
Nu zitten we lekker in de keuken met de 'Karl-Johan' aan.

We zijn alweer helemaal geacclimatiseerd dat lees je wel.......



 Wordt vervolgd....








2 opmerkingen:

  1. Småland is inderdaad ook heel mooi hoor Johanna.😍. We laten jullie graag een paar moeite stukjes zien als jullie hier nog een keer in de buurt zijn. De caravan kan bij ons in de tuin staan, ruimte genoeg. Wij waren weer een weekje in NL toen jullie de oostzijde van het Vättern bekeken.Die vaas lijkt me een wijnvat. We hebben er zelf drie van en laten de zelfgemaakte wijn er in rijpen. Een waterslot in de opening zodat het gas van het vergistingsproces kan ontsnappen. Leuke hobby hoor. Maar uiteraard kun je meer met zo'n vaas doen. 🌻

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Heiko, Ja Småland is erg mooi, vorig jaar zijn we er ook geweest in het voorjaar. Prachtig daar!! Dat gaan we doen wanneer we eens bij jullie langs gaan. We hadden het voor nu in de planning maar ik had al gelezen dat jullie naar NL zouden afreizen. Later las ik op jullie blog dat het je vaders verjaardag was. Nog gefeliciteerd hiermee. Dus die reis naar jullie toe dat wordt iets voor een ander moment. Voor nu zijn onze vakantiedagen weer even op en wachten de post-itjes met klussen erop op ons :-)
      Die fles zou idd een wijnvat kunnen zijn. Ik hoor graag iets meer over die hobby wanneer we eens komen. Voor nu een heel fijn weekend, nog maar even bijkomen van de reis en alle bezoeken die jullie hebben afgelegd.

      Verwijderen