maandag 19 augustus 2019

Van Odensvi naar Flatvarp.....



De omgeving hier aan de oostkust ten hoogte van Västervik is werkelijk mooi en heeft daadwerkelijk een eigen karakter. Het gedeelte achter de kust, dat is waar wij op de camping staan, is sterk heuvelachtig. Soms wanneer we op een weggetje rijden gaan we een heuvel op en raken we op de top van de heuvel het zicht op de weg net eventjes kwijt, zo stijl daalt het dan ook weer. We rijden langs heel mooie delen, met een harmonieus coulissen landschap, golvend graan met bomen op de achtergrond en met smalle grindpaden die door het landschap meanderen. Maar soms kom je ook door een buurtschap met vervallen en niet verzorgde huizen met veel rommel naast de deur. Dan is het een kwestie van even de andere kant opkijken.
Ik had het al eerder benoemd maar de camping is helemaal geweldig! Voor de douches en toiletten moeten we even een klein klimmetje uitvoeren ze zijn gesitueerd in de kelder van de winkel annex herberg, annex benzinepomp, annex gemeenschapsruimte annex eetcafé, annex sportclubruimte. Multifunctioneel dus. Alles is keurig verzorgd en niet modern. Het dorpje telt 75 inwoners. Wat leuk is, tenminste wij vinden dat leuk, is dat naast het badstrandje een hondenveldje is. Dit is afgeschermd en daar kun je je honden loslaten. Op het veldje zijn allerlei speeltoestellen voor honden geplaatst en er is een bak met hondenspeelgoed. Wij gaan er dagelijks even naartoe met Arvid en Fynn, die het helemaal geweldig vinden dat ze daar even los kunnen lopen. Ik probeer ook nog om ze wat vaardigheden bij te brengen maar dat is tot nu toe geen succes.


Gisteren en vandaag zijn we ook wat op verkenning geweest. Gisteren was Västervik aan de beurt. Op zondag......Een stad bekijken op zondag is meestal geen succes, de winkels zijn gesloten en de stad leeft niet echt. We zijn er geweest maar vonden het niet echt bijzonder. Daarna zouden we de camping van 45 jaar terug even opzoeken. Wel dat was idd een resort geworden zeg...we konden niet eens naar binnen. Goed dat we daar niet zijn gaan staan. 
Västervik
Binnenstad




Binnenstad

Daar hoeven we gelijk niet weer naartoe, dat zeiden we tegen elkaar toen we terugreden. De rit er naartoe was overigens wel bijzonder, langs een soort van fjord. Overigens is de kustlijn echt prachtig. Tot ver boven Stockholm scherenkust met duizenden eilandjes, grotere en kleinere. Veel eilandjes zijn natuurgebied/reservaat voor vogels.
Vandaag gingen we weer op stap om ditmaal meer uitgebreid van de scherenkust te genieten. We zijn door prachtig landschap gereden dat naar de kust toe steeds rotsachtiger werd. De kust zelf bestaat bijna geheel uit rotsen. Er heerst een andere sfeer dan in het binnenland. Mensen lijken eigenzinniger te zijn, vrijbuiters. Het deel waar wij vandaag waren is dun bevolkt. Her en der woont iemand of een huis heeft de functie van vakantiewoning.










Jah...'t is met Everttt!
Bovenstaande foto's zijn genomen van de kuststreek.  Onderstaande foto's zijn van de omgeving direct achter de kust.





 Wat we morgen gaan doen dat weet ik nog niet. Wellicht dat we dat morgen aan het ontbijt gaan besluiten. Vandaag was een leuke dag, jammer dat het weer wat donker was en het net ging regenen toen we op de rotsen stonden.

Wordt vervolgd....





2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's! It liket os is de reade kleur fan de huzen wat donkerder der

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neffens my is ut gewoan Falun read. Ut sil fan it ljocht fan de foto's komme tink dat ut hwat oars liket.

      Verwijderen