zondag 25 augustus 2019

Een dagje zwemmen......

In Nederland is geloof ik het hitteprotocol weer van kracht, dat is hier nog niet echt nodig maar we hebben wel heerlijk zomerweer. Vandaag was het denk ik ongeveer 25 graden en er stond een zacht windje. Echt heerlijk.
Voor het eerst sinds lange tijd hebben we weer buiten ontbeten, lekker in het zonnetje met een stralend blauwe lucht. Vandaag zouden Suzanne en Fredrik komen, en vanwege het erg mooie weer hadden we nog geappt dat ze de zwemkleding wel mee konden nemen. 

Het was echt heerijk op het Viken en menig bootje genoot nog even van deze mooie dag. Zeilen kon niet echt, daarvoor stond er niet genoeg wind. Gerrit had bedacht even naar één van de strandjes te varen om daar een verfrissende duik te nemen. Voor het eerst lieten wij onze boot op het zand lopen en toen we daar dan lagen en de grote teen even in het water kwam om te temperatuur te checken, werd het water te koud bevonden. De Zweden zijn echte zwemmers. Men noemt het hier 'att bada', wij kennen in ons dorp ook mensen die elke dag naar het badplaatsje gaan om daar te zwemmen en vanwege de liefde voor het zwemmen zijn er vele badplaatsen te vinden. Onze enige echte Zweed had de zwemkleding echter niet meegenomen, hij had geen zin! Hij vormt een uitzondering op deze landelijk gedeelde eigenschap en zegt niet zo van zwemmen te houden. Zelf had ik mijn sporen al verdiend in het koude water van Gaddede dus ik was met ere vrij :-) Het anker maar weer gelicht en verder gevaren, op zoek naar een plekje aan de overkant van het meer waar we lekker in de zon konden liggen. Maar owee owee, toen we daar voeren doken ineens de stenen op in het water. Aanvankelijk hadden we nog wel genoeg diepte maar even verder lagen echt een paar joekels waar we precies net niet helemaal overheen konden. Twee kleine stootjes onder de waterlijn, waar echter een zeer stevige kielbalk die stootjes wel opvangt maar toch, je schrikt er wel even van. Snel het ruimere sop opgezocht en toen was het gevaar weer geweken.

 Plan B was om rustig naar de haven te varen en na het aanmeren aldaar de gaan zwemmen bij het badstrandje. Daar is immers het water niet zo diep en is het de hele dag al opgewarmd door de zon. Ook hier kwam de grote teen even in het water en werd het opnieuw te koud bevonden. Dus met droge zwemkleding in het mandje weer terug naar huis. Daar hebben we de honden nog even uitgelaten, want ja het is toch altijd een hele zitterij zo in het bootje, en daarna nog even gezellig zitten kletsen met een drankje voorafgaande aan de maaltijd. 
Na het eten zijn Suzanne en Fredrik met Gerrit de tuin nog even in gedoken, heeft Gerrit wat rabarber voor hen afgesneden en hebben ze met elkaar appels geplukt. Die hebben we echt volop dit jaar, mooiere  en dikkere dan de voorgaande jaren.
 Hier is de pluk in volle gang.
 Hier even een check of er genoeg zijn voor een lekker appeltaart :-)
 En hier dan nog even met de appelgrijper erbij omdat de lekkerste appels altijd daar hangen waar je net niet bij kunt. Ook nog even snel een paar courgettes erbij en toen de auto in voor de reis terug naar huis. We hadden een heerlijke en heel gezellige dag!



2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. De test is geslaagd. Reacties worden door mij gemodereerd zodat het even duurt voordat ze te zien zijn. Dit om eindeloos invullen van puzzeltjes te voorkomen.

      Verwijderen