vrijdag 30 november 2018

Gammalrud........

laatste winterdag in november
 Woensdag was dan voorlopig de laatste dag van dit wintertje. Wij hebben de dag in de lengte meegenomen en hebben een 12 km lange winterwandeling gemaakt. Niet rond ons dorp maar een eindje verderop bij Gammalrud. We parkeerden bij Gammalrudsbrygga, een prachtig plekje aan het Viken maar dan de andere kant van het Viken dan waar wij wonen. Gammalrudsbrygga lijkt een soort restaurant of herberg te zijn en ik heb het idee dat daar ook een Camperplaats is. Nu was het natuurlijk gesloten en helemaal verlaten. Mooie plek voor ons om te parkeren en te genieten van de sfeer aldaar.



De wandeling bracht ons naar Gammalrud, het dorp dat hoort bij de brygga maar dat opp 6 km afstand ligt. De wandeling gaat door het bos en voor een deel langs de oever van het Viken. 
Hieronder wat foto's



Ja.....je zult er maar wonen...prachtig oud Zweeds huis mooi gelegen aan het water.

En dan ook wij nog even......


Na 12 km hadden we wel trek in een lekker warm kopje koffie thuis om weer een beetje op temperatuur te komen.
Je ziet wel aan onze kleding dat het lekker koud was. Die nacht stond onze thermometer. op -12 maar de sensor ervan ligt in de altan, onze buurvrouw had -14 op de teller staan. Doet er ook niet toe....koud!! Bijna zo koud dat we beter onze skikleding aan kunnen om de benen ook wat warm te houden.
Onderweg naar huis moesten we nog even vol op de remmen om een ree te ontwijken. We hadden net de achterbank naar beneden gedaan om de nieuw TL buizen te vervoeren, de hele handel schoof naar voren. Gelukkig ging het net goed.
Gisterochtend (donderdag) was het dan allemaal weer voorbij en was het regenachtig herfstweer. Even wennen maar ook een excuus om de gehele dag lekker binnen te blijven. Wel moesten we even naar school, het is nu bijna nog donker wanneer we van huis vertrekken en onderweg naar school wordt het dan lichter. Donderdagochtend kleurde de lucht bijzonder mooi roze. Ik ben even uitgestapt om er een foto van te nemen. Wel wat vaag omdat er nog weinig licht was zo vroeg in de ochtend.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten