vrijdag 16 november 2018

Oxford dag 1.......

De eerste ochtend bij Greetje begon met een heerlijk ontbijtje. Vers gebakken zelfgemaakte broodjes en daar had ik zelf ook nog wat knäckebröd bij gemaakt. Heerlijk met verse koffie en gebakken eitjes voor Gerrit en mij want Greetje heeft een veganistische leefstijl. Een heel mooi moment en begin van de dag.



 Gerrit zit er al helemaal klaar voor. Het is voor hem even wennen omdat hij anders de man is die de heerlijk ontbijtjes klaarmaakt. Daar zitten we midden in de Urban Jungle.
 Vandaag hebben we het rustig aan gedaan. We hebben meer dan 5 uur door Oxford gewandeld de Harry Potterstad bij uitstek.  Natuurlijk met de nodige pauze momenten. Onze eerste pauze hielden we in de oudste pub van Oxford (Turf tavern) die je via nauwe steegjes kunt bereiken, als je hem niet weet kun je hem niet vinden. Er zijn delen van de pub die uit 1381 stammen. Ben vergeten wat het jaartal precies is zo was ik onder de indruk. Vele bekende mensen hebben deze pub bezocht. Zo ging de crew van Harry Potter er lunchen, heeft Bil Clinton daar geen wiet gerookt, en heeft de premier van Australie zich daar in het Guinness book of records gedronken.



 Wanneer je zo de gevel van de Blackwell bookstore ziet is wellicht de eerst gedachte een boekhandel zoals zovele. Dat denk je zelfs nog wanneer je door de deur naar binnengaat al komt er dan een gedachte bij en die is dat hier toch wel een breed assortiment aan boeken verkrijgbaar is. Wanneer je dan verder loopt en de trap naar de kelder neemt dan val je van verbazing bijna van de trap. Wat een enorme ruimte zo onder de begane grond en wat ...een...boeken. Je stapt eerst in de kelder en verderop is er dan nog weer een kelder in de kelder.


 Ik heb in de boekhandel het boek 'Becoming myself' van Irving Yalom gekocht. Ondertussen heeft hij al veel boeken geschreven waarvan ik Existenial Psychoherapy, De Therapeut, De Schopenhauer-kuur, Het raadsel Spinoza en Nietzsches tranen heb gelezen. Allen boeken waar je wat aan overhoudt.

 Irvin D. Yalom
Irvin D. Yalom
Irvin D. Yalom is een van de beroemdste psychiaters ter wereld. Onder psychotherapeuten verwierf hij brede bekendheid met zijn standaardwerken The Theory and Practice of Group Psychotherapy en Existential Psychotherapy. Daarnaast heeft hij zich met zijn romans Nietzsches tranen, De therapeut en De Schopenhauer-kuur, Het raadsel Spinoza die uitgroeiden tot bestsellers, nadrukkelijk op een breder publiek gericht. In Dicht bij het einde, terug naar het begin (2017) tekende hij zijn memoires op. Yalom woont en werkt in Californië.
 Ik moest me losrukken uit de boekenwinkel omdat we ook nog andere dingen wilden doen maar je kunt met gemak een dag doorbrengen tussen al die boeken.

Naast het genieten van alle Historische gebouwen hebben we ook wat Window shopping gedaan. Dit soort etalages daarbij kan ik helemaal wegdromen. Mooie tweedjasjes met prachtige overhemden helemaal volmaakt in prachtige kleursettingen. Wij dragen het niet en zullen het ook nooit dragen maar ik vind het schitterend.
 En dan de inrichting van dit soort winkels..... Ik heb de foto door het raam van de deur heengenomen zodat de kwaliteit van de afbeelding slecht is maar het gaat om een indruk. Kijk die kasten en hoe mooi die overhemden daarin uitgestald zijn. Je zou ze zo kopen!





In Oxford blijf je Ahh en Ohh roepen en voel je je als Allice in Wonderland.
Een stad vol colleges zoals je er hierboven eentje ziet. Lincoln college zie je hier afgebeeld met in de herfst de dieprode kleuren van de klimop langs de muren.
De oude en de iets nieuwere bibliotheek. De nieuwe bibliotheek heeft een plein in het midden. Op dit plein zijn de diverse ingangen, iedere faculteit heeft een eigen ingang. Studenten van de diverse studierichten zitten dus niet door elkaar.
 en natuurlijk ook nog even een familieplaatje, tenslotte zien we Greetje niet elke week.

 Aan het einde van een dag waarop we wandelen door Oxford zijn we naar het nieuwe shoppingcenter geweest met allerlei leuke winkels en winkeltjes en op de bovenverdieping vele restaurants waar je kunt zitten met uitzicht over de stad. Erg leuk voor ons was dat alles al wat in kerstsfeer was gebracht. We hebben in een van de restaurants gezellig een drankje gedronken en zijn daarna naar de buren (een vietnamees restaurant) gegaan voor een lichte maaltijd. Heerlijk met veel groenten en lekker gekruid!

 We hadden een prachtig mooie eerste dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten