dinsdag 27 november 2018

- 10 Lekker winterweer....




Ik weet niet hoelang het hier nog winterweer blijft want ik ben gestopt met het checken van de weersvoorspellingen. Het komt maar zoals het komt. Maar ik kan je verzekeren......het is heerlijk dit winterweer!! Het wordt ook steeds mooier in het Vångdalen. Vannacht is het redelijk koud geweest ik denk wel -10 en het dal kleurt dan ook steeds witter. Vanmorgen hing er een laag mist onder in het dal en daarboven was het helder zicht. (Terwijl ik dit zo opschrijf dat 'helder zicht' moet ik even denken aan een ramenlapbedrijf met de naam 'Helder zicht'. Dat vond ik destijds zo'n passende naam maar dat is een ander verhaal).
Na ons ontbijt doen we thuis met zelfstudie een lesuurtje taal naast de lessen op school en vandaag hadden we een herhaling in de vorm van een repetitie. Dat had ik natuurlijk allemaal goed moeten maken maar ik had er wel 3 fouten in, omdat ik naar buiten wilde gaan vanwege het mooie weer. Ik kon mijn hoofd er moeilijk bijhouden.
Ik keek ook even naar de voortgang van mijn kamerplanten en zag dat een van mijn planten een orchidee achtige drie bloemen heeft. Ik heb de bloemen wel eens gezien, volgens mij heeft de bloei van deze plant niet echt heel veel om de hakken, maar toch een teken van goede zorg, denk ik dan:).

 Op de eetkamertafel staan een aantal stekjes, daarvan heb ik er twee gekocht en heb ik twee meegenomen van Greetje. De ene is een heel klein blaadje, voorste rij tweede van rechts  waarvan ik niet weet hoe die heet en die in het witte potje en die kent iedereen, dat is de Chlorophytum, de plant met de jonge stekjes aan van die lange slierten. Dat vind ik nu leuk zo'n plantje bij Greetje vandaan meegenomen in het vliegtuig over zee en dan hier weer in een potje. Ik zorg er goed voor en hoop dat ze goed aanslaan.
Vandaag hebben we ook weer gewandeld. Deze keer naar Näs om bij het Vikenmeer te kijken. Het was er mooi en heerlijk stil. We zijn nog een eindje verder gelopen richting de zomerhuisjes die daar aan de rand van het meer staan. Daar was niemand zodat we rustig langs de waterkant in de zon konden wandelen. Om drie uur begon de zon te zakken en werden de schaduwen erg lang en werd het kouder zodat we zijn gekeerd om weer naar huis te gaan.



Vanmiddag heb ik zitten breien. Eigenlijk zou ik aan de weef, ik ben bezig met een groot vloerkleed op mijn grote getouw maar ik wil eigenlijk toch ook wel een nieuw begin maken met Henk's vest. Daar had ik nog wat wol van liggen, verpakt in plastic dus mottenvrij, ook heb ik hier in Zweden nieuwe wol kunnen bestellen. Dat zit dus niet tegen! Ondertussen heb ik alweer een mooi stukje van het achterpand op de pennen staan en zoals mijn schoonzus Minke al schreef als reactie op mijn FB bericht over de motten, wordt deze heel mooi want de fouten in het eerste vest maak ik natuurlijk niet in het tweede. Dus daarmee heb ik ook alweer geluk!
Terwijl ik dit schrijf is het bijna -10, lekker winter!

Nu ga ik nog even gitaar spelen en....

wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten