zaterdag 15 januari 2022

Badkamer III...Wegbreken van de wandtegels.....

 Niet echt veel te melden vandaag. Slechts twee dingen (eigenlijk drie) hebben we gedaan. 

Het eerste is een wandeling met Gösta en Arvid langs Roll. Roll is een gehucht ten noorden van ons dorp. De wandeling voert je over een grusväg (grindweg) van waar  je werkelijk prachtige vergezichten hebt over het landschap rond ons dorp.


We hadden vandaag weer heerlijk winterweer met temperaturen onder nul. Dus weer lekker de muts op, sjaal om en wanten aan. De zon scheen heerlijk, het was echt genieten.



Na de wandeling zijn we samen de badkamer ingedoken. Daar hebben we nu iets meer ruimte omdat het muurtje eruit is. We hebben gewerkt aan het weghalen van de wandtegels en het gips. Dat klinkt als twee dingen maar het is er in feite één. We krijgen de tegels niet los van het gips zodat we proberen de koevoet achter het gips te krijgen en zo delen van de tegelwand los te maken. Dat werkt goed. We hebben nu de lange achterwand, de wand waar het muurtje tegenaan stond, kaal en de zijwand tegenover het raam ook, zelfs de helft van de wand waar de deur in zit. We hebben meer kunnen doen dan verwacht. Het is echter zwaar werk, ik denk dat ik morgen wel spierpijn heb van het slaan met de moker. Het gips en de tegels die erop zitten doen we in de grote witte afvalbakken van de Ikea en die tillen we samen naar beneden om ze te legen in de aanhanger. Iets wat eigenlijk het minst leuke klusje is.
Om half vijf hebben we de tijd genomen om op te ruimen. We willen namelijk graag werken zoals Jan (van Nel). Als die aan het klussen is lijkt alles onder controle en we zien nooit een puinzooi. Dat is bij ons wel anders. Maar vandaag is het ons gelukt. De overloop ziet eruit alsof er niets aan de hand is. Niet dat we ons willen meten aan Jan, hij is een professionele timmerman en daar kunnen wij niet aan tippen, wij komen pas kijken.

alsof er niets aan de hand is

Achter de deur van de badkamer ziet het er nu zo uit.

Gerrit overdenkt het werk van vandaag nog even

kaal

ook ongeveer kaal

Morgen nemen we vrij, dat doet Jan ook altijd. Overigens kregen wij gisteravond een berichtje van Nel waarin ze schreef gezondheidsproblemen te hebben. We hopen van tijdelijke aard. Beterschap Nel!

Als het morgen mooi weer is gaan wij even met de twee woefen uit wandelen. Even de blik iets breder dan de 4 vierkante meter van de badkamer.

Vanavond hadden we ook nog even een klein klusje. Ik zit namelijk 's avonds altijd in mijn Hannemand in een soort erkertje in de keuken. De radiator van het erkertje was al een poosje koud zodat ik daar zat met kippenvel. Daarom heeft Gerrit vanavond de kachel even opgeschroefd, een heel aantal radiatoren dichtgedraaid en met een steeksleutel tegen het deel van de warmwater toevoer waar de thermosstaat aan zit gekoppeld, geklopt. Nu stroomt er weer warm water doorheen en wordt het met de minuut behaaglijker. Heerlijk!

Zaterdagmiddag, borreluurtje na een hele dag hard werken. Gerrit had al het één en ander op tafel gezet, ik was nog in de weer met de stofzuiger. Gösta dacht zo...'ik ga er alvast voor bijzitten'. Dat zag er heel gezellig uit toen ik de keuken in stapte!! Ik kon er nog net naast gaan zitten in de Hannemand.


En dan nog een laatste dingetje over gisteravond. Ik had al op de app van ons dorp gelezen dat er kans was op noorderlicht. Ik had er verder die dag niet meer aan gedacht omdat er op dit moment zoveel andere dingen zijn om aan te denken. Toen we echter vanmiddag aan de thee zaten kregen we van S en Fr heel mooie foto's van het noorderlicht boven Hjo. Dat zijn we dan weer even misgelopen, wij lagen al te slapen. Ik deel haar foto hier even omdat het een bijzonderheid is, dat noorderlicht.

het noorderlicht boven Hjo



Een fijne zondag allemaal!
Hartelijke groet van Gerrit en Johanna



Geen opmerkingen:

Een reactie posten