zaterdag 1 januari 2022

2022 Begin

Een gelukkig en vooral gezond 2022 dat wensen wij jullie toe! Dat er voor iedereen weer de ruimte komt het leven voluit te leven op de zelf gekozen manier.


Wij hadden een super gezellige en bijzonder rustige oudejaarsavond. Geen oliebollen deze keer. Koopmans was de gist vergeten :-) In plaats van de oliebollen heb ik wafels gebakken en dat ging ook best. 


Het voelt voor mij eerst altijd een beetje onwennig zo'n brandnieuw jaar. Ik heb even tijd nodig om 'erin' te landen. Kijk nog even verlangend terug naar het oude en vertrouwde oudejaar. Een jaar dat ons zoveel heeft gebracht, een goed jaar voor ons ondanks de pandemie. Ik ga geen uitgebreide reflectie geven op het oude jaar, alles staat immers al in deze blog beschreven. De grootste gebeurtenis voor ons was de geboorte van twee gezonde kleinkinderen. Wat zijn we daar blij mee!! Wat zijn ze mooi en lief en wat groeien ze hard en ontwikkelen ze zich al snel. 
Voor het nieuwe jaar hebben we geen bewuste voornemens. We nemen het leven zoals het zich aan ons voordoet en proberen te genieten van al het goede net zoals we proberen het moeilijke te accepteren en er onze weg in te vinden. Zo deden we dat en zo gaan we hiermee door.

We zijn deze eerste dag van het nieuwe jaar weer begonnen met een fijne wandeling naar het Vikenmeer. Het is vandaag een koude en wat donkere dag maar toch is het heerlijk om lekker buiten te zijn. De sneeuw is allemaal weer verdwenen maar gelukkig ligt het meer er in het nieuwe jaar nog net zo mooi bij als in het oude jaar!


Ontvang een hartelijke groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.....





























 

3 opmerkingen:

  1. Fijn om te lêzen Johanna! De wafels lykje my in prima alternatief. Ik waard helaas op 1 jannewaris wekker mei migraine en ik bin no pas wer ûnder de levenden. Dat hat ek wol wat, nijjier pas begjinne op dei 3, at iederien der al yn sit ;-) Krekt mar even in fersichtich kuiertsje dien fan in heal oerke, mar dat sil hurd opknappe hjer. Protte lok en seine!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Och jakkes Sjoukje, wat sit dy dat altyd dwars! No gelokkich leit it no wer achter dy en kinst wer even foarut! Sa hat it by dy dus ek efkes tiid nommen om dy yn it nije jier te setteljen. Ik winskje dy ek in hiel goed en sûn nijjier ta. Ik lies al oer in skoandochter, in spannende tiid sa as de bern relaasjes krije, mar ek mooi! Foar jimme allen ek in protte lok en seine!

      Verwijderen
    2. Danke! Ja, dy migraine is myn achilleshiel. Ik ha it te faak en te lang. Gelokkich ha ik no medikaasje dy't "wat" liket te dwaan (in betablokker), want it wie no pas nei 6 wiken, en mei de neuroloog experimenteer ik rustig fierder, wa wit kin it noch wat better. Ja, de nije famylje oanwinst is echt sa leuk om mei te meitsjen, se binne hjir no ek wer. Noflike dagen noch!

      Verwijderen