donderdag 27 januari 2022

We zijn ze kwijt


Dit wordt een korte blog! Vanochtend na het ontbijt en het wandelen met de honden zijn we accuut naar Lidköping vertrokken, 1,5 uur rijden en geen 2,5 uur (dat was overdreven negatief door mij opgeschreven). Vanaf Mariestad een lang en saai stuk over de E 20 en daarna de 44 op naar Lidköping. 

Bij aankomst op dit station gingen we ons eerst melden bij het kantoor. Daar vertelden ze ons dat er voor bedrijven een 'avgift' geldt en voor particulieren niet. Wij bevestigden dat we een particulier zijn en dat we zo ongeveer 100 kg eterniet buizen in de aanhanger hebben liggen. Die konden we in de daartoe bestemde bak deponeren wanneer ze goed in plastic verpakt waren. Dat was het geval zo vertelden wij. We konden onszelf redden, geen controle, geen betaling. Heel soepel geregeld en we waren dan ook zomaar klaar. Het tij heeft zich weer gekeerd!

De bak is nu vol en daar liggen ze in het blauw

het kantoor in Lidköping

In 15 minuten waren we klaar, stapten we weer in de auto en reden we naar Mariestad. Daar zijn we boodschappen gaan halen, we waren ruim door onze voorraad heen. De Lidl is daar in de verbouwing (die vinden we stiekem altijd het leukst vanwege de non-food afdeling) dus we beperkten ons tot de COOP. Bovendien moesten we hondenbrokken halen bij de Granngården. Alles zo gepiept, een heel verschil met gisteren.
Kwart over vier waren we weer thuis, honden (en wij) heel blij natuurlijk. Die hebben we gelijk een kluifje gegeven. Twee dagen achter elkaar een poos alleen thuis vinden ze niet leuk en wij ook niet. Maar het moest nu even zo. Gösta kijkt overigens ook steeds even naar het plafond in de keuken. De badkamer ligt namelijk precies boven het woondeel van de keuken. Dat plafond daar kwamen rare geluiden vandaan. Wanneer wij klussen horen de honden van alles. Maar vandaag is het stil gebleven. Morgen gaan we spijkers trekken en schroeven uitdraaien en metingen verrichten voor het maken van een technische tekening met maten voor afvoer, waterleiding en verwarming.

We hebben deze stap, de dump van de eterniet buizen, eerst maar even gevierd met een kop koffie en een stukje cake!

Deze week ronden we dus de afbraak af. Vanaf volgende week kunnen we naar ik hoop opbouwen! Ik schrijf 'naar ik hoop' omdat de man die gaat plakken graag betrokken wil zijn bij het hele proces, dit voor het afgeven van het certificaat, maar op dit moment geen personeel heeft vanwege de covid en de quarantaine. We zullen zien hoe het loopt.

Wanneer ik op de kaart kijk met het aantal besmettingen in Zweden dan zie ik het hele land zeer donkerrood, zelfs bijna zwart gekleurd.

kaart overgenomen uit de Dagens Nyheter 27/01/2022

We begonnen iets later dan de rest van Europa met deze derde golf en we zijn er nog niet doorheen zo te zien.

Hier laat ik het bij vandaag! Ontvang wederom een hartelijke groet van Gerrit en mij....

Wordt vervolgd.......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten