donderdag 13 januari 2022

Badkamer I....We zijn los

 Ik bemerk dat ik wat moeite heb met de titel. Net alsof we niet meer stilstaan bij de dag van gisteren. Het tegendeel is waar. Het grootste deel van de dag zijn we onderweg geweest. We hebben besloten Fynn te laten cremeren. Aanvankelijk wilden we hem graag in onze tuin begraven. S en Fr. hadden voor ons uitgezocht of dat mag. Het mag wanneer je je huisdier op 1.5 meter diepte begraaft en wanneer er geen waterbron aanwezig is waar je gebruik van maakt. Anderhalve meter diepte dat zagen we niet zitten. Er zit nog altijd ruim vorst in de grond en bij het uitgraven kom je zeker dikke stenen tegen. We hebben ervan afgezien en hebben besloten tot crematie. Vanochtend eerst gezocht naar een diercrematorium. Dit vonden we in de buurt van Örebro. We hebben gebeld en gemaild en vonden geen gehoor. Toen hebben we aangenomen dat je er zo naar toe kunt rijden onder de openingsuren. Dat laatste klopte. 

Op de terugweg moest ik nog wel even flink huilen van verdriet om Fynn. Het voelt bijna een beetje als verraad om hem daar achter te laten. Maar het kan niet anders en zo is het de beste keuze. 

De andere honden Arvid en Gösta zijn vandaag stilletjes. Ze moeten duidelijk hun draai terugvinden in de nieuw ontstane situatie. Arvid slaapt veel, Gösta staat steeds even voor de deuren van de woonkamer te kijken. We hadden Fynn gisteravond de hele avond bij ons in de keuken gehad waar Arvid en Fynn zo even naar hem toe konden lopen. Dat hebben ze vaak gedaan. Arvid ging zelfs nog bij hem in het mandje liggen. Gösta snuffelde steeds even. 's Nachts hebben we Fynn in de koelere woonkamer gelegd en daar zag Gösta hem vanochtend liggen. Nu lijkt hij het wat vreemd te vinden dat Fynn daar niet meer ligt, hij kijkt steeds even. Beide honden hebben vanavond goed gegeten, het komt wel goed met hen en met ons ook wel weer.

De laatste uurtjes van de dag zijn we de badkamer ingedoken. We zijn gestart met het weghalen van de vloertegels omdat we willen zien wat de omvang is van de waterschade. Voordat we konden beginnen hebben we eerst de inrichting van de badkamer weggehaald.

Toen dat klaar was konden we van start gaan. Het was best nog een klus met die vloertegels. Op de plek van het lekken zaten ze niet zo vast, daar konden we ze er zo uitwippen maar voor de rest was het flink werken.

We zijn nu zover dat we de vloertegels eruit hebben. Vanavond hebben we het puin opgeruimd en nu kunnen we precies de plek en de omvang van de waterschade zien.






We hebben een begin en het was ok om weer even actief te zijn. Morgen gaan we verder met de plinten, architraven en het uithalen van het plafond. Een secuur werkje want het materiaal willen we waarschijnlijk weer opnieuw gebruiken.

We hebben veel betuigingen van medeleven ontvangen gisteren al en ook vandaag. Dat waarderen we zeer. Het is heel fijn te bemerken dat mensen zijn begaan met ons en zich inleven in de gevoelens van verdriet en het missen! Dank hiervoor dat raakt ons.

Ontvang een hartelijke groet van Gerrit en mij!

Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten