zaterdag 22 januari 2022

De Badkamer VIII....Gelukjes met de badkamer

 Wat een geluk met de badkamer. Twee gelukjes eigenlijk. De 'glasmästare' belde vrijdagochtend. Wij waren bij hem geweest met de maten van het raam en het kozijn van de badkamer en hij zou dit raam voor ons bestellen. Dat zou 6 weken duren zo vertelde hij, er zou een lange levertijd op zitten. Maar hij belde dus met de vraag of hij nog even langs kon komen. Wel natuurlijk wij vermoedden dat hij zelf de maten op wilde nemen. Hij kwam idd voor de maten maar onderzocht het raam ook even. Wij hadden hem verteld dat het raam niet helemaal open wilde, we konden het slechts openen op de ventilatiestand.  Toen de glasmästare het raam opende verschoof hij aan de rechterkant van het mechaniek een knopje en hoppa.....het raam kantelde prachtig. Ohh oh wat voelden wij ons klein. Nooit vermoedt dat je een knopje moet verschuiven voor het kantelen van het raam. De glasmästare vertelde ons dat het raammechaniek nog prima was en niet vervangen hoefde te worden. Alleen het raam. Dit raam, bestaanden uit drie laags glas, daarvan was de buitenste laag beschadigd (een ster met een stukje eruit). Dat raam dat kon hij wel separaat bestellen en dat zou dan ongeveer 3 weken duren. Wel dat ritje van de mästare dat betalen we graag want dat scheelt ons nogal in de kosten. Prachtig toch!!
Het tweede gelukje was dat onze eterniet ventilatie kanalen op korte termijn weggenomen konden worden. We hadden onderzocht dat ze geen functie meer hebben. Voorheen werden ze gebruikt voor de vele kleine vertrekken van de dokterspraktijk zoals laboratorium, röntgen, dienstmeidenkamer etc maar die vertrekken bestaan niet meer of worden nu op een andere wijze geventileerd. Het weghalen zou ons de mogelijkheid bieden om een forse uitbreiding van onze badkamer te realiseren waarbij we in de nieuw gewonnen ruimte twee douches kunnen realiseren naast elkaar. Handig wanneer alle kinderen weer eens komen en nu dan nu met de kleinkinderen :-). Die kanalen zijn nu weggenomen. Wij behoefden uitsluitend zelf voor de afvoer ervan te zorgen en de bovenverdieping spick en span te maken. Wel dat kunnen we wel en dat doe ik dan ook graag zelf zodat ik weet hoe het is gedaan. Werkkleding aan met mondkapje FFP 3 (die we toevallig in huis hadden omdat Greetje ze had meegenomen voor haar reis uit Engeland), schoonmaken, kleding in de was, mondkapje weggooien, douchen en een dag later de herhaling. Het voelt op dit moment als een hele opluchting dat die kanalen weg zijn uit ons huis. En nu kunnen we onze badkamer maken zoals we willen. Twee gelukjes op één dag.... wat wil je nog meer.

nu weg



Zo winnen we over de gehele breedte van de badkamer toch zo'n 90 cm, genoeg voor een doucheruimte. Wat zijn we hier blij mee. Zo wordt de badkamer toch iets royaler, bijna 6 m2 i.p.v. 4 m2.

Vandaag hadden we geen zin om te werken, we wilden onze blik wel iets verbreden. We hadden een aantal technische dingen nodig zoals een afsluitdop voor de verwarming en nog eentje voor de waterleiding, stukken plastic voor het afvoeren van de ventilatiekanalen en ducktape om het plastic af te plakken, nieuwe stofzuigerzakken voor Gerrit zijn stofzuiger, nieuwe werkhandschoenen en nog een paar andere zaken. Die hebben we gehaald in de Bauhaus in Örebro. We hebben ook nog weer even gekeken naar de door ons bestelde Svedberg hangtoilet en die vinden we nog steeds supermooi. Het toilet is 41 cm breed zodat we nu precies kunnen bepalen waar de afvoer moet komen.

Ook hebben we besloten niet een geheel nieuw dubbel badmeubel te kopen. We hebben een bijna nieuw meubel van 60 cm, destijds gekocht bij Ikea met 10 jaar garantie en met een mooie wastafel er bovenop. Daarvan kopen we er eentje bij, dat kan want ze zijn nog in de collectie. Van het zelfde type kopen we dan ook een hoog badkamer kastje voor handdoeken en andere zaken. Nieuw is natuurlijk altijd verleidelijk mooi maar we hebben nog zeer goede materialen en die kunnen we best weer gebruiken. Half nieuw wordt het nu zou je kunnen zeggen. Toen we dat kochten vonden we het mooi en nu nog. 


voor ons gevoel zijn we nu een hele stap verder gekomen, al ziet de badkamer zelf er nog bijna net zo desolaat uit :-). Nog een beetje breken en dan kunnen we opbouwen.

Op de terugweg naar huis ging de zon bij Laxå onder en de lucht zag er zo prachtig uit.

aanvankelijk zo..

5 minuten zo....

Weer thuis heeft Gerrit heerlijk gekookt. Het was een feestje vandaag.


We wensen jullie allen een heel fijne zondag toe!

Wordt vervolgd......







Geen opmerkingen:

Een reactie posten