woensdag 5 januari 2022

We hebben weer sneeuw

Het weer bij ons neigt weer een beetje naar winters. In de nacht van maandag op dinsdag heeft het weer matig gevroren en overdag is de lucht stralend blauw (met af en toe een paar witte wolken).
Na ons ontbijt en de koffie hebben Gerrit en ik een lange wandeling gemaakt rondom het zomerhuizenpark aan de rand van het Vikenmeer. We doen die lange wandelingen nu alleen met Gösta, de Muppets laten we thuis. Arvid had gisterochtend al een sprintje getrokken achter Gösta aan en heeft vervolgens last van zijn artrose en Fynn had ook een beetje meegedaan en dat is dan wel genoeg voor hem. Vandaag ging het redelijk met Fynn. Hij is nu in totaal 25% van zijn gewicht kwijtgeraakt, de ene dag ligt hij de hele dag in zijn mandje en denken wij dat hij erg ziek is en het einde nabij, de andere dag is hij helder aanwezig en eet hij wel een beetje. Vandaag was zo'n dag. Wij zeggen dan tegen elkaar 'hij lijkt wat op te knappen' maar dat is natuurlijk ook omdat je dat graag wilt.
Terug naar de wandeling.


 

De foto's boven tonen de punt van het Vikenmeer, daar waar Gammelrud ligt.

Het is een lange wandeling door het bos met af en toe een doorsteekje naar het meer. Soms staat daar dan ook een bankje en daarop gaan we dan even zitten. We hebben geen haast immers.


Het blijft altijd opletten met zo'n wandeling in het bos. Net op het moment dat Gösta even voor ons uitliep met de rollijn op 8 meter stak er een ree over. Ik had hem zo snel niet gezien, Gerrit wel en Gösta zelf ook. Daar wil hij dan natuurlijk achteraan. Ik hield hem niet en moest de lijn loslaten omdat ik op het dalende pad steeds meer voorover werd getrokken en niet wilde vallen. Gelukkig schrok hij toen zo van de rollijn die al ratelend steeds dichter bij hem kwam, dat hij de ree vergat en zijn veiligheid bij ons zocht. Gelukkig maar.


 Een dikke 10 km was het vandaag, heerlijk in de zon. We gaan weer op naar het licht.

Aan het einde van de middag hebben we nog ons gescheiden afval naar de återvinning in Karlsborg gebracht en daar meteen een paar boodschapjes gedaan zodat we deze week niet naar Mariestad hoeven. Want al hebben we de booster we bijven toch terughoudend voor het ons begeven in groepen mensen. Het gaat bij ons in Zweden nu ook volle vaart met de Omikron. Zelfs de koning en de koningin hebben het zonder te weten waar ze het hebben opgelopen. In vergelijking met Nederland, Engeland en Denemarken zijn de getallen in Zweden nog niet hoog maar waarschijnlijk is dat nu een kwestie van tijd.

Ik was van plan om weer naar de weefclub te gaan in het nieuwe jaar. Denk dat ik er toch vanaf zie. Las gisteren nog in de krant dat de meeste besmetting in huislijke kring plaatsvinden. Onze weefclub valt daar onder, je zit dicht op elkaar in een moeilijk te ventileren ruimte. 

Vanochtend (woensdag, het schrijven van dit stukje loopt over twee dagen) is de wereld weer wit. Het sneeuwt licht en het ziet er weer mooi uit met de verse sneeuw. Wij gaan vandaag de kerstboel opruimen.

Ontvang een hartelijke groet van ons en wordt vervolgd......

P.S. Gisterochtend zaten er twee bijzondere kaarten in de brievenbus. I. en W. uit Dokkum, heel erg bedankt voor jullie lieve kaart en ook Jan en Ronja bedankt voor het plankje. Heel erg gewaardeerd! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten