vrijdag 31 december 2021

Een loppisdag

Vandaag (donderdag 30 dec) hadden we een leuke loppisdag! We hadden afgesproken om bij S en Fr. langs te gaan om samen met hen de loppis in Hjo te bezoeken.
Na ons ontbijt, het opruimen en het honden uitlaten, het is dan inmiddels ook al rond het middaguur, zijn we naar Hjo gereden. De temperaturen zijn nu weer boven het vriespunt, de sneeuw smelt weer weg en het ziet er buiten somber uit. Maar wij zijn niet somber en we hebben zin in deze dag!
In de eerste loppis (HJO CAN HELP) zijn we het langst gebleven. Greetje vond er voor mij twee waxinelichtjeshouders of hoe heet ook maar heet. Past mooi bij mijn verzameling blauw aardewerk. Gerrit had er ook nog een vondst gedaan en Suzanne kwam met een glazen zeephoudertje voor in de toiletruimte en een klein schilderijtje aanzetten. Allemaal mooie spullen.

Na een uurtje scharrelen in deze loppis verhuisden we naar de volgende loppis in Hjo. Deze loppis is kleiner en heeft wat meer uitgezochte spullen. Ik heb daar een boekje over honden gekocht en Greetje vond er kop en schotels en gebaksbordjes van het merk Rörstrand (Ingrid) de  porselein fabriek in Lidköping en Fr. vond een dik boek in 'goud op snee' over alle koningen van Zweden. Het is een boek in een beperkte oplage gedrukt, het boek van Fr. heeft nummer 285.



Heel goed geslaagd en nu nog zien of Greetje haar serviesgoed heel in Engeland kan krijgen. Ze is er in elk geval heel erg mee ingenomen. Wellicht kunnen van dit servies nog meer onderdelen voor haar verzamelen.

We sloten de dag af met koffie en iets lekkers en ik kreeg van Fr. nog een stekje. Dat moet nog even in de bloemenaarde maar ik ben er blij mee!


Zo hadden we met elkaar een heel leuke dag. Nu gaan we op voor de laatste dag van dit jaar en daarvoor hebben we niets speciaals in de planning staan. Soms moet je ook maar gewoon afwachten wat de dag voor je in petto heeft toch?

Gerrit en ik wensen jullie een heerlijke oudejaarsdag toe. 

Wordt vervolgd......

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten