vrijdag 1 november 2019

Roll en de eerste Julklappar......

Gisteren was het bijzonder mooi weer. De zon scheen de hele dag en de lucht was strakblauw. Na ons ontbijtje, dat meestal wel een paar uurtjes duurt niet omdat we zoveel eten maar omdat we ook even de kranten lezen en wat neuzen op internet, zijn we gaan wandelen. We kozen voor de wandeling langs Roll. Dat is een wandeling die ongeveer 1.5 uur tijd neemt. Het was heerlijk buiten. Ik had mijn winterjas en handschoenen, nieuw gekocht bij de Jula, aangetrokken maar halverwege de wandeling kon alles uit (wel de jas en de handschoenen dan)! Wanneer het van dat mooie weer is staat het focus ook vaak wat meer open en zie je meer. We zagen dit beekje en hebben er eventjes bewust naar staan kijken. Gerrit vroeg zich af hoeveel duizenden jaren dit beekje hier al stroomde. Ja dat is een vraag waar we het antwoord niet op weten maar vast al heel erg lang. In elk geval zolang wij hier wonen! :-)



Een eindje verder zagen we twee bomen innig rond elkaar verstrengeld. Die krijgen het zo niet koud.


 De wandeling langs Roll is altijd mooi. Hier liggen de pakken kuil nog op het land en zie je heel in de verte de toren van de kerk waarnaast we wonen. Een eindje verder heeft het landschap een bijna pre historische uitstraling.





We hebben deze wandeling al vaak gemaakt maar toch had ik onderstaand huisje nog nooit gezien. Wat zal het zijn geweest.... Ooit heeft iemand er geld en energie in gestoken maar dat is lang geleden.






Nu is het daar aan het vergaan en kijkt niemand er meer naar om zoals bij zoveel huizen en stallen hier op het platteland. Vaak laat men het staan totdat het in elkaar zakt en vergaat. Dat is echt een verschil met Nederland. Het heeft ook wel weer wat, als voorbijganger doet het je even stilstaan bij wat het is geweest, waartoe het is gebouwd, maar ook waarom men het laat vergaan.

Weer thuisgekomen zijn we verdergegaan met de poets. Het hele huis is nu weer blinkend schoon en alles is zo'n beetje op orde! Hoera!! Elke keer is dat weer een heerlijk gevoel na een periode van intensief klussen en het daarbij behorende gevoel van achterstallig onderhoud aan je inventaris.

Vandaag, vrijdag hebben we geheel andere dingen gedaan. De wekker ging al om half zeven want we moesten met de auto naar de garage in Mariestad. De auto moest voor een beurt. Die beurt konden we online inroosteren bij een persoonlijke monteur. Naast de standaard onderhoudsdingentjes hebben we ook de stand van de wielen laten controleren. Het zit ons namelijk toch niet helemaal lekker dat cuppen van de zomerbanden.

Afbeeldingsresultaat voor Bilia mariestad

De servicebeurt zou ongeveer drie uurtjes in beslag nemen en in die tijd zijn wij de stad even ingelopen om alvast wat 'julklappar' te kopen. Daar moet waarschijnlijk de translate even overheen of je begrijpt uit de context dat het kerstcadeautjes zijn. We hebben een beginnetje!
Het was een hele tippel naar het stadscentrum. Na de grote schoonmaakactie thuis binnen en buiten en de bijbehorende spierpijn waren we er een beetje moe van en hebben we heerlijk even ergens zitten lunchen.
Teruggekomen bij de garage bleek idd dat de stand van de wielen onder de auto niet goed was. Er mankeerde nogal wat aan. Mogelijk is dit de oorzaak van het cuppen. De stand is nu aangepast en we kregen een keurig keuringsrapport van de bandenstanden voor en achter over de voor en na afstelling. Mogelijk dat hij nu ook nog wat zuiniger rijdt en de banden egaler slijten.

Na betaling, het is 'boter bij de vis' in de garage, zijn we nog even naar de Willy:s gereden voor wat boodschapjes en daarna weer richting huis gegaan.  Overigens liet ik mijn nieuwe handschoenen liggen in de garage zodat we er binnenkort weer naartoe moeten om ze op te halen. Thuisgekomen begon het alweer te schemeren en is voor je gevoel de dag alweer op zijn retour.

We zitten de hele avond lang heerlijk in onze keuken, de Karl-Johan snort en op de radio hoor ik een liedje over 'Georgia', erg sfeervol zo! Heerlijk zo'n rustige kalme avond.

Het is alweer vrijdagavond, het weekend begint. We wensen een ieder die dit leest een heerlijk en genoeglijk weekend toe!

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten