vrijdag 8 november 2019

Een nieuw kunstwerk...... en Vilhelm Moberg......




Vandaag hadden we wederom een enerverende dag. De reis ging vandaag naar Skövde en om daar te komen hebben we de toeristische route genomen. Die leidt ons over Brosundet en Beateberg en dat zijn echt pareltjes die wij Cor en Geartsje niet wilden onthouden. 
In Skövde aangekomen hadden we een aantal bezoeken. We zijn begonnen met de Biltema, een grote winkel in technische artikelen. Zelf vind ik het ook altijd leuk om even in de Biltema om te stappen, na de Biltema zijn we naar de Plantagen gegaan. Daar heb ik twee nieuwe planten gekocht, die ik beiden al had maar aan vervanging toe waren. 
Het leukste vonden we denk ik het bezoek aan de Erikshjälpen, de loppis. Zelf vond ik daar een paar leuke dingetjes van aardewerk maar de mannen die boven bij de kunst stonden te kijken sloegen een grotere slag. Toen ik boven kwam stonden ze daar met een schilderij in de handen en vroegen aan mij wat ik ervan vond. Nu stond ik er bijna met mijn neus bovenop en ik zag daardoor niet zo heel veel en gaf daarom een ietwat gereserveerd antwoord. De heren waren daarentegen heel enthousiast zodat ik nogmaals ging kijken maar dan van iets meer afstand. Dat maakte dat mijn oordeel iets ten positieve veranderde. Cor vond het een heel mooi werk en bood ons aan het voor ons te kopen als een geschenk. Wel dat sla je niet af toch.....Geweldig. We hebben het werk onder de arm geslagen en zijn ermee naar de restaurant afdeling gelopen. De Erikshjälpen is namelijk een erg grote winkel, onderverdeeld in allerlei kleinere afdelingen. 


De restaurant afdeling ziet er erg gezellig uit met leuke zitjes en fantastische lampen boven de tafeltjes. We hebben er een hele poos gezeten genietend van een heerlijke fika! Na een uurtje zij we weer opgestapt en zijn we naar het stadscentrum gegaan. Ook daar hebben we even gewandeld en een aantal winkels bekeken. Aan het einde van de middag voegde ook Suzanne zich nog even bij ons zijn zijn we met haar naar haar huis gegaan voor opnieuw een kopje koffie. Zo hadden we vandaag opnieuw een dag vol met gezellige momentjes. 
Aan het einde van de middag zo rond een uur of zes zijn we weer naar huis gereisd. Daar zou ik een lekker pizza maken maar belandden we achter een glas wijn met toastjes met kaas. Dit heeft de pizza doen verschuiven naar morgen.
Het schilderij hebben we in de keuken gehangen. Qua kleur is dit een perfecte match en ik moet zeggen, hoe meer ik naar het werk van Gösta Sundström kijk hoe mooier ik het vind. We hebben ook nog eventjes gegoogled en konden het werk terugvinden op internet met daarbij ook nog wat informatie over de kunstenaar. Zo hebben we er weer een imponerend werk bij in onze loppis kunst collectie.


's Avonds hebben we de TV naar beneden gehaald om zo met elkaar een deel van de serie Utvandrarna van Vilhelm Moberg te kunnen kijken. Deze serie vertelt over de grote trek van 1/3 van de Zweedse bevolking naar Amerika, zo halverwege de 19e eeuw. Indrukwekkend.
Al met al was dat ook alweer voldoende activiteit en input op één dag.

Ontvang een hartelijke groet van ons!

Wordt vervolgd.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten