dinsdag 5 november 2019

Een hartelijk weerzien.....

Vanochtend ging onze wekker al om 7.00 uur. Voor ons doen lekker vroeg, meestal staan we ietsje later op, maar vandaag waren we al vroeg op stap om Cor en Geartsje van het vliegveld in Linköping op te halen. Voor hen hebben we al ons gästhus helemaal op orde gemaakt in de hoop dat zij zich hierin lekker thuis zullen voelen en naast het zijn bij ons ook een plekje hebben om zelf tot rust te komen.


De route naar Linköping voert ons altijd door Tiveden en de tocht van vandaag was absoluut geen straf. Zo in de vroege ochtend ontmoet je de natuur in zijn ongereptheid van de nieuwe dag. Vandaag een ongereptheid beschenen door een stralende zon. Ik appte onderweg nog eventjes wat foto's naar de kinderen en die waren positief jaloers want bij hen was het grijs!

Voordat we door Tiveden rijden komen we eerst langs de oevers van het Unden. Aan het water kun je zien dat het al aardig koud wordt. Nog een paar nachten onder nul en dan zal het eerste ijs al wel verschijnen.


De afslag naar Tiveden bracht een verrassing met zich mee, dat schreef ik al in de inleiding van deze post. Het heeft licht gesneeuwd vannacht en een paar graden gevroren. Dat hoorden we vanochtend tijdens het ontbijt al op de radio dat het nog steeds onder nul was. Kijk dit kwamen we tegen. Witte wegen en een witte natuur en oh wat een prachtig gezicht, die eerste winterervaringen die zijn zo ontzettend mooi!






Gelukkig hebben we de winterbanden onder de auto want de weg is opgevroren en glad.

Om 11.00 uur komen we aan op Saab airport in Linköping. We hebben daar eerst een kopje koffie gedronken en net toen we dit op hadden kwam het vliegtuig langsrijden.  Gelukkig veilig geland!

Daar begint hun eerste Zweedse avontuur....

We hebben nog eventjes zitten kijken in het restaurant dat uitzicht geeft op de landingsbaan of we Cor en Geartsje konden zien uitstappen maar dachten hen gemist te hebben. We zijn toen vlug naar de aankomsthal gelopen en daar bleek dat ze even ondersteuning hadden gekregen bij het verlaten van het vliegtuig. Erg attent! Het was een zeer hartelijk weerzien. 
Op de terugreis zijn we in Askersund  bij de banketbakker wezen lunchen, een heerlijke räksmörgås en een heerlijk groot stuk Budapestrulle. Dat was echt smullen met een hoofdletter S!!
Daarna zijn we door Tiveden naar huis gereden. 


 Daar lag nog steeds sneeuw en de aanblik was winters. Een prachtige start van onze gezamenlijke week en met het zonnetje erbij zijn de eerste indrukken die van 'Zweden op zijn best'.

De rest van de dag hebben we gezellig bij zitten praten. Nu maar eens kijken wat de week voor ons allen in petto heeft.

Ontvang een hartelijke groet van ons!

Wordt vervolgd.....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten