vrijdag 29 november 2019

Een upgrade....

  Een aantal weken terug waren we in Örebro om hier iets uit te zoeken voor Suzannes verjaardag. Tijdens dit zoeken stuitten we heel toevallig op een eethoek waarvan wij dachten dat deze goed zou staan in onze eetkamer. Al een hele tijd waren we namelijk op zoek naar een vervanger van de huidige die ik vijf jaar geleden op Marktplaats heb gekocht. Deze eethoek wordt slechter en de vraag was gaan we hem helemaal opknappen of gaan we hem vernieuwen. Drie keer hebben we een offerte laten maken voor de aankoop van een nieuwe. Drie keer is het niet doorgegaan omdat we of de tafel of de stoelen te grof vonden en niet passend bij de rest van het meubilair in onze eetkamer of te duur omdat we de eetkamer niet intensief gebruiken. Maar voor een paar weken terug zagen we iets staan, terwijl we naarstig op zoek waren naar een pianokruk, waarvan we dachten dat het een goede match zou zijn met het meubilair wat we hebben. De kleur is goed, het zitcomfort is goed en de vormgeving is goed en de eethoek kon nog voor de feestdagen worden geleverd! Dat laatste was ook niet geheel onbelangrijk. We hebben toen direct de koop gesloten en kregen deze week bericht dat we onze bestelling op konden halen.
Niet eerder dan vandaag hadden we daarvoor de gelegenheid er niet bij stilstaand dat het vandaag 'Black Friday' is. Dat fenomeen zat tot nu toe niet zo in ons bewustzijn. In Dokkum hebben we nooit veel meegekregen van Black Friday maar misschien zegt dat meer over ons dan over Dokkum.
Wel we hebben het geweten!! Wat was het druk! Druk op de weg zowel als in de winkels. Mensen komen echt met handen vol tassen met aankopen de winkels uit. Sta je onschuldig ergens naar te kijken, zoefff weg is het in de handen van iemand anders. Bij mij roept dat altijd een tegengestelde beweging op. Wanneer iedereen zo koperig is gaat bij mij de knip op de beurs, dan wil ik niet meer. Gerrit vertelde mij nog dat hij had gelezen dat de omzet in de verkoop op Black Friday indicatief is voor de omzet van de gehele volgende decembermaand. Geeft men op Black Friday veel geld uit dan geeft men ook de rest van de maand veel uit. Hoe is het mogelijk he..ik zou juist denken dat na Black Friday het geld op is en dat het de rest van de maand op een houtje bijten is maar dat schijnt dus niet zo te zijn.
Wij hebben slechts even een kleine maaltijd genuttigd in het winkelcentrum en hebben onze bestelling opgehaald in de betreffende meubelzaak en zijn daarna weer snel de drukte ontvlucht.
Vanavond hebben we de gekochte spullen in onze eetkamer gezet en heeft deze hiermee een hele upgrade gekregen.
Nadat we alles hadden staan heb ik even een paar kaarsjes aangestoken en hebben we een heerlijk glas wijn gedronken en een toast uitgebracht op vele gezellige momenten met onze nieuwe eethoek!


Dit was het, een eethoek waarvan we 5 jaar lang veel plezier hebben gehad maar die wat wiebelig en gehavend werd...
Onze nieuwe eethoek waaraan we hopelijk vele gezellige momenten gaan beleven.


Inmiddels is het ook alweer vrijdagavond. Voor velen het begin van het weekend. Wij wensen een ieder een fijn weekend toe!

Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten