dinsdag 19 november 2019

Weven met de Kontramarch.....

Vanochtend was ik een beetje langer blijven liggen omdat het gisteravond al half twee was toen ik tussen de lakens schoof. En dan zul je altijd zien....... Ik stond koud onder de warme douche toen Gerrit boven kwam met de mededeling dat ik visite had. Dus razendsnel afdrogen en de kleren aan geschoten, de make up en de kapper maar overgeslagen vandaag. Inge Marie die ik ken van de weefclub kwam even een kopje koffie halen. Heel leuk en helemaal geen probleem. Ze vond het gelukkig niet erg om even op me te wachten en het was een heel gezellig begin van de dag. Ze heeft nog even een crackertje met ons meegegeten, want we moesten het ontbijt ook nog naar binnen werken. Inge Marie loopt elke dag een heel eind en vandaag had ze even een boodschapje bij onze ICA gehaald en zodoende liep ze bij ons langs en kwam ze even langs voor een bakje. Een leuke verrassing.
Na het bezoek en het krantlezen zijn Gerrit en ik de weefkamer weer ingedoken. Vandaag zouden we immers 'finetunen' met het weefgetouw. Ik heb hiervan geen foto's want werkelijk het is geen gezicht om te zien hoe ik in en uit dat weefgetouw klauter. Nu is het ook wel een beetje krap zo met z'n tweeën in dat weefgetouw dus veel ruimte om te manoeuvreren heb ik dan ook niet. Eén keer kwam ik heel snel op mijn plek, precies daar waar ik moest zijn maar met een gil en enigszins ongecontroleerd. Gerrit keek me verbaasd aan en vroeg nog even of alles goed was met mij... Maar dit alles terzijde.
Vandaag dus finetunen, dat betekent touwtjes die vast zitten weer losmaken en ze zo bevestigen dat je er tevreden over bent en de zaak beter gaat lopen. Ook hebben we tussen de latten die aan de zijkant onder  aan een stangetje bevestigd zitten opsluitringen gemaakt om de stokken te fixeren. Dat is echt een grote verbetering. We hebben ook de pedalen nog een beetje laten zaken, zo krijgen de  onderste rij stokken meer ruimte om naar beneden gedrukt te worden. 
Na enkele uren waren we hiermee klaar en helemaal tevreden. Weven maar dacht ik ..... maar daar zat nog even een slimme meter tussen.
Gerrit had een slimme  en zelflerende thermostaat besteld omdat die fors in de aanbieding was. Je kunt hem aansturen met je telefoon. Die thermostaat was net aangekomen en we konden hem ophalen in karlsborg. Die meter moet worden aangesloten op de router en in verbinding worden gebracht met de warmtepomp. Verder heb ik daar geen verstand van. Gerrit doet de aansluiting en beheert de telefoon ik zeg allen of ik het kouder of warmer wil hebben. Zo heb ik toch nog een beetje regie :-)


Na onze tocht naar Karlsborg en een hapje warm eten ben ik dan eindelijk gaan weven. Oh man wat was ik nieuwsgierig hoe dat zou gaan. Wel ik kan zeggen dat het prima weeft!! Geen scheve schachten meer die ik handmatig recht moet zetten en een mooie grote ruimte voor de inslagdraden. Mijn nieuwe mat dreigt bijzonder aardig te worden. Maar ik kan er in november en december niet het allermeeste over vertellen........

Die twee latten die je nu nog ziet daarop rusten de schachten wanneer ik niet weef zodat draden die door de schachten lopen vrij hangen. Op de club zegt Inger, een andere dan die van vanochtend, dat dit heel belangrijk is omdat de draden anders teveel slijten.
Wel het lijkt wel weefles, maar dat is niet de bedoeling hoor. Ik wil niet belerend overkomen :-) maar ik zit er nog wat vol van en waar het hart vol van is daar..........

Nu las ik net in de comments dat mijn dochter Suzanne, de jongste die morgen jarig is en 29 wordt, dat zij ook wel zo'n mat wil hebben. Ik krijg het zo nog druk met het binnenstromen van de bestellingen met mijn Kontramarch....

Wordt vervolgd...

2 opmerkingen: