zondag 17 november 2019

Eén dag, één mat.....




Vandaag was het een donkergrijze herfstdag en omdat Gerrit en ik nu in het winterprogramma verkeren kon ik vandaag weer eens in mijn weefkamer doorbrengen. Daar was ik al een hele poos niet geweest, althans niet om te weven. Op mijn grote weefgetouw heb ik een twaalf meter lange ketting staan met daarop twee matten. Recent heb ik een aanzet gemaakt tot de derde mat. Die drie matten vormen een setje voor onze slaapkamer. De hoofdkleur is blauw en het is tijdens het weven een beetje spannend of ik van de hoofdkleur wel genoeg materiaal heb.

Met elkaar heb ik vandaag denk ik wel vijf uren zitten weven, misschien wel zes... maar om tien uur 's avonds heb ik de derde mat ook af. Heerlijk! Genoeg blauw en nog goed gelukt ook. Mijn interne criticus is er ook bijna tevreden over :-)



's Avonds heb ik de franjes nog geknoopt en nu liggen ze op de vloer van onze slaapkamer. Een klus geklaard, een klus die ik met veel plezier heb volbracht.
Hieronder nog even een paar foto's van het afhalen van de weef:


Hier haal ik de matten van mijn weefgetouw, de ketting ga ik nog gebruiken zodat ik die heb geborgd met knopen. Daar haal ik straks een spandraad doorheen en zo kan ik dan de ketting weer opnieuw spannen voor de volgende weef.
Tussen de diverse matten heb ik platte stokken meegeweven om zo lengte te creëren voor de franjes. Op de foto hierboven haal ik die stokken eruit.


Hier zie je een hele zooi stokken. Die heb ik bij het oprollen van de matten op de boom meegespannen op de rol om zo de weef te beschermen tegen slijtage. Bij het afhalen van de weef vallen die stokken bij het afrollen allemaal uit het getouw. Dat is dus een heel gekletter.



7.5 meter mat dat is een hele rol en overal even breed.

Hier knip ik mijn weef los van het getouw.

Blij dat het is gelukt en het compliment van Gerrit tovert een lach op mijn gezicht.

En dan hier echt het eindresultaat met geknoopte franjes.








Het weekend is inmiddels weer voorbij, ik wens iedereen een goede nieuwe week toe en....

Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten