maandag 11 mei 2020

Gelukkig hadden we de gruszeef nog ergens staan

Wanneer je net een voortuin opnieuw met graszaad hebt ingezaaid was het gisteren een dag met weercondities om van te dromen. De hele dag heeft het zo'n beetje geregend. Geen erg dikke buien maar wel zo dat het steeds wat doordruppelde. Tussen de buitjes door kwam er soms een klein stukje blauw aan de lucht zodat wij het waagden uit wandelen te gaan met onze roedel. We dachten een klein stukje Götakanal dat moet toch kunnen. Aldaar aangekomen zag de lucht er alweer behoorlijk dreigend uit maar toch de viervoeters uit de achterbak gehaald en de stap erin gezet. We waren nog maar net de brug over toen er toch echt een flink buitje kwam. Wij dus op een holletje weer terug naar de auto waar we vervolgens allemaal als verzopen katten in zaten. Maar ja het is maar regen en het droogt wel weer. Langs een omweggetje zijn we weer naar huis gereden met in dit ritje ook nog een ontmoeting met de koning van het woud. 


Thuis aangekomen ben ik maar gaan bakken. Ons brood was alweer op en meestal bak ik één keer per week wel een brood met nog iets anders erbij. Boven zie je het hazelnoot brood. Lukt eigenlijk altijd, ziet er heerlijk uit (vind ik zelf) en smaakt ook nog eens voortreffelijk. Dit is de eerste keer dat ik het recept x 1.5 heb gedaan en er rolde zowaar een echt volwassen brood uit de oven.

Omdat we zo erg hard hadden gewerkt deze week dacht ik dat het wel een mooie moederdag traktatie zou zijn wanneer ik weer eens kaneelbroodjes zou maken voor bij de koffie. Een heerlijke LCHF traktatie. De basis van de kaneelbroodjes is roomkaas, iets wat je niet zou zeggen wanneer je ze eet. De klodder er bovenop is een topping van roomkaas met erythritol (suikervervanger) en vanille extract en een klein mespuntje vanillepoeder. Echt heerlijk. Ik had zes broodjes gebakken en die hebben we allemaal in een keer opgegeten. De warme maaltijd die er achteraan zou komen hebben we deze keer maar overgeslagen. Mijn moederdagmaal zal wel weer eens komen wanneer we allemaal weer bij elkaar mogen zijn.


Met iedereen nog even telefonisch contact gehad dit weekend vanwege moederdag en vanwege het familiegevoel en fijn om te horen dat het met allemaal goed gaat.
Zo wil een regenachtige zondag wel om!

Vandaag, maandag, schijnt de zon weer. Lekker zou je zeggen...tot je je neus buiten de deur steekt en bemerkt dat het steenkoud is. Het is vannacht 0.3 graden C. geweest. De wind is erg guur en het waait hard. Ik had aanvankelijk niet zoveel zin om in de tuin te werken maar Gerrit zag het helemaal zitten dus dikke winterkleding aan en mijn ANWB winterjas die winddicht is om zo gezamenlijk het grind te lijf te gaan.

In onze achtertuin hebben we aan de rand met het Vångdalen een stuk grindgrond. Aanvankelijk dachten we daarvan een terras te maken maar het grind is zwaar in het onderhoud, er groeit van alles in en de te grove grindsoort maakt dat de stoelen er niet lekker op staan. Dat grind hebben we er nu weg geschept, gezeefd en gebracht naar de plek waar het mattenrek voorheen stond. De tegels die daar lagen daarvan hebben we immers vorige week het terras bij de houtopslag gemaakt. We zijn dus momenteel bezig om zaken van de ene plek in de tuin naar de andere plek te verplaatsten. Zo blijven we mooi bezig in deze Corona tijden. Omdat er veel modder in het grind zat hebben we het ook nog gezeefd met onze zelfgemaakt grindzeef.

De grindzeef 

De plek waar we het grind hebben weg geschept, is vervolgens weer gevuld met een restant van de tuinaarde en dit hebben we aan het einde van de dag ingezaaid en ingelopen met de plankjes waaraan een touwtje bevestigd zit.



Nu hebben we dus weer een egaal gazon in de achtertuin. bovendien vliegt het grind ons niet meer om de oren bij het grasmaaien en houden we zo onze ramen heel.

Wij willen dus deze week afwisselend wel weer eens een buitje en een zonnetje. We hebben nu nog een beetje aarde over en ook nog één pak graszaad en dat kunnen we gebruiken voor het bijwerken van een aantal oneffenheden in het gazon als gevolg van grondwerk.

Al met al vandaag 18.555 stappen gezet, dat is mooi omdat ik ook deze week, net als vorige week, een stappencompetitie met Suzanne doe. Vanmorgen had ze zich even op de eerste plaats gelopen maar dat is nu met dit aantal stappen weer even rechtgezet :-)

Dit was het weer voor vandaag, doe voorzichtig, houd afstand en tot mijn volgende blogpost.

Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten