woensdag 6 mei 2020

Wat een project weer

Vroeger toen ik nog een klein meisje was speelden we na schooltijd het grootste deel van de dag buiten, zowel in de winter als in de zomer. 'Ga maar even buiten spelen', zei mijn moeder dan. Buiten hadden we een heel arsenaal aan spelletjes tot onze beschikking waaronder: blikspuut (dat was een zoekspel met een bal), stoeprandtik (een behendigheidsspel met een bal), touwtjespringen, knikkeren, steltlopen, fietsen met een leeg schoenpoetsblikje met een knijper erop en deze bevestigd tegen de spaken van het wiel van de fiets zodat je een soort brommergeluid had bij het fietsen, elastiektwist, deurtjebellen, hinkelen en bliklopen om er zo maar een paar te noemen. Dat bliklopen deed ik met lege groenteblikken waaraan een stuk touw was bevestigd in een lus. Dat touw nam je dan in je handen en met je voeten stond je dan op de blikken en zo kon je lopen. Ja bliklopen daaraan moest ik even denken toen Gerrit met een oplossing kwam voor het inlopen van het graszaad.
Vandaag hebben we onze tweede bult tuingrond ter hand genomen. Bijna de gehele voortuin is nu voorzien van een nieuwe laag aarde. Dat was nog een beste klus werk, niet alleen omdat die tweede bult ook de omvang van 10 m3 had maar temeer omdat we (Gerrit) er een heel eind mee moesten lopen omdat deze bult op de kerkgrond lag. De vrachtauto kon namelijk niet met aanhanger en al tussen de palen van de oprit door. Daarom de inhoud van de aanhanger op de kerkgrond en de rest in de voortuin. We zijn nog bijna de gehele dag aan het kruien geweest. Ik schepte de kruiwagens vol, Gerrit reed. Na 14 kruiwagens gingen we steeds uitvlakken. Aan het einde van de middag hadden we deze klus klaar en konden we het graszaad inzaaien. Hiervoor hadden we 4 grote pakken graszaad gekocht genoeg voor 200m2 stond er op de verpakking. Gerrit zou gaan zaaien en ik inharken en inlopen. Aanvankelijk zou Gerrit voor dit inlopen plankjes aan mijn klompen schroeven maar dan zouden ze lek worden en dat vonden we toch wel zonde van de klompen. Toen kwam hij met het idee van een touwtje aan de plankjes net zoals bij het bliklopen. Wel dat kon ik wel, een vaardigheid die ik vroeger genoeg heb geoefend. 
Gerrit zaaide met gulle hand.  
  


Ik riep hem nog toe dat hij zuiniger moest omdat we anders niet uit zouden komen met ons graszaad maar hij wilde genoeg gras. Nu hebben we dus 1/3 deel van de voortuin ingezaaid en ingelopen met plankjes aan een touwtje. Voor het resterende 2/3 deel moeten we eerst opnieuw op stap. 
Op de foto's hieronder zie je ons lopen.








 Je ziet wel dat ik mij zeer geconcentreerd aan mijn taak wijd, ik vat het niet licht op! Ook dacht ik weer even terug aan vroeger, toen ik als klein meisje veel plezier beleefde aan het bliklopen.

Na het graszaad te hebben ingelopen in de nieuwe grasmat hebben we het deel dat nu klaar is bewaterd. Ik zei nog tegen Gerrit, neem nu even een charmante foto..... Wel of dat is gelukt dat laat ik aan jullie als lezer over.




Het kwikstaartje doet zich al tegoed...
Daar heel in de verte achter het electriciteitshuisje daar ligt de bult met aarde.

 Het donker gekleurde deel is nu klaar, bij lange na geen 200m2, morgen maar weer op stap voor nog acht pakken graszaad. Maar niet te weinig inkopen deze keer.

Het was vermoeiend werk vandaag, en we hebben vaak even een pauze genomen. Tijdens één van deze pauzes kwam Ingemari (een weefvriendin) even langs voor een 1.5 meter kopje koffie. Vandaag is ze jarig dus van ons een stort grattis! Uitgeput hebben we vanavond ons kippetje gegeten, de groenten moesten we er maar even bij bedenken vandaag. Wat een project weer!

Verder hebben we ook nog een mijlpaal, gisteren en vandaag zijn alle poepjes en plasjes in de tuin gedaan. Geweldig en niet meer tig keer per dag keuken dweilen. Vanavond moesten we nagels knippen. Voorlopig moet dat één maal per week van de fokker. Dat vond Gösta geen pretje en wij ook niet maar het is klaar.

Dan voor de volledigheid nog even de Corona standen. De vorige stand was gegeven op 4 mei
22.092 / 2586 en in Västra Götaland 2459/209. De standen van vandaag zijn 23.918 / 2941 en voor onze provincie 2971 / 246. In onze provincie gaat de toename nu sneller dan in Stockholm.

Wordt vervolgd...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten