donderdag 28 mei 2020

De laatste meters kantsteen zijn gelegd

De laatste meters...
We zijn klaar! Tenminste met de kantsteen. Ik kan het woord bijna niet meer aanhoren. Wat een klus weer. Al met al hebben we er toch een paar weken in gehangen. Dat komt van het opgraven, dat was echt veel en zwaar werk. Maar wel een heel leuke gedachte dat we die oude stenen hebben kunnen hergebruiken. Het aanzicht van de voortuin is nu echt een stuk opgeknapt. We hebben nu zomers weer en wanneer we af en toe sproeien groeit het gras als kool. De voortuin wordt al groener en groener. En we hebben weer een ticket van de kelderdeur, heerlijk!


 '
De stukjes grasmat  langs de kantsteen hebben we apart ingezaaid vandaag. Dat duurt dan nog twee weken voordat dit randje groen gaat worden. Maar we hebben geduld.

Kijk zo was het ongeveer:



 En zo is het nu geworden.


En als je heel goed naar de laatste foto kijkt dan zie je dat de volgende klus alweer op ons ligt te wachten. Daar achter onze auto daar zie je de boot op de oprit staan. Die hebben we aan het einde van de middag opgehaald. Daar gaat denk ik een weekje werk in zitten. Vorig jaar hebben we echt veel onderhoud aan de boot gepleegd, dit jaar gaan we slechts een paar kleine klusjes doen. Nu zo snel mogelijk het water in want het seizoen is hier korter dan in Nederland. Drie maanden varen juni, juli en augustus en begin september gaat ie dan weer in de winterberging.
We maken geen haast met de dingen maar we zijn best wel druk bezig vind ik zelf. Ons huis heeft nu diverse terrassen, ik vraag me af wanneer we daar nu eens langer dan 1/2 uurtje op gaan zitten :-)
Vanavond was het in elk geval alweer half elf voordat ik goed en wel in de Hannemand  in de keuken plaats kon nemen. Maar het is dan ook zo heerlijk om in de avondschemering nog even door de tuin te lopen om hier en daar een plantje van wat water te voorzien. De avonden hebben zo'n speciale magie, de stilte en het geluid van de vogeltjes, ik kan er dan niet toe komen om naar binnen te gaan. In onze laatste zitsessie van 1/2 uurtje zeiden Gerrit en ik nog tegen elkaar hoe heerlijk het is om hier te wonen. Zeker nu het weer zomer gaat worden.


Wordt vervolgd....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten