donderdag 30 april 2020

Waar het hart van vol is stroomt de pen van over

We waren gewend aan trip, trip, trip, trip door de keuken. Onze Wippets hebben fijn gevormde poten en een lichte tred. Nu horen we plok, plok, plok en loopt onze pup met zijn enorme poten als een soort van sjokkmokk door de keuken. Vaak loopt hij even naar Arvid en Fynn die lekker in hun mandje voor de kachel blijven liggen (samen sterk). Gösta probeert dan even de oren te likken ten teken van het zoeken van vriendschap maar dit wordt door de gebroeders niet altijd gewaardeerd. We laten ze maar een beetje op elkaar grommen en wanneer Fynn naar ons idee teveel gromt, zetten we die even op de gang. Eventjes maar natuurlijk en met een vriendelijke toon laten we hem dan weer binnen. De nieuwe balans in de roedel is zich aan het vormen en dat neemt wat tijd.

Gerrit is de kok voor het hondenmenu en het is even uitzoeken hoe je het eetritueel nu aanpakt. Gösta eet drie keer per dag en de gebroeders twee keer. We laten ze nu maar afzonderlijk van elkaar aan de maaltijd gaan. Gösta eet zijn brokken in een keer op, hij is erg hongerig. De mannen krijgen nu hun kom met eten in de gang. Op deze manier proberen we de voedselnijd te voorkomen.


En daar gaan de brokken hap slok weg...








Het is even schrikken voor hem wanneer we de radio aanzetten. Plotseling is er dan een geluid uit een hoek waar niemand is. Dat is even wennen, de spanning die dit geeft loopt hij even weg met een rondje door de keuken.
Wat ook H E E L fijn is dat vandaag de poepjes en de plasjes buiten gedeponeerd zijn (tot nu toe). We prijzen hem de hemel in bij deze verandering in toiletgewoonten. Anders is het wel heel vaak keukenvloerdwijlen.

De komst van Gösta geeft ook een verandering in onze dagstructuur. Het is nu vroeger opstaan en direct naar buiten voor een korte wandeling. Fynn is 's ochtends toch wat onrustig en met een wandelingetje in het bos kan hij zijn neus gebruiken en dat maakt rustig. Op de heenweg mogen ze ruiken en krijgen ze een ruime lijn, op de terugweg laten we ze met elkaar in de roedel lopen, dicht bij elkaar. Dan is er eerst af en toe een grommetje en later gaat het dan beter. Aan alles kun je merken dat Gösta graag vriendjes wil worden met de gebroeders.

Deze foto toont de verhoudingen tot nu toe
 Lange wandelingen zullen nog even op zich laten wachten. Een jonge Deerhound groeit heel snel wat maakt dat zijn botten heel erg in ontwikkeling zijn. Deze ontwikkeling mag je maar zeer matig belasten. Het is dus frequent een klein stukje lopen. Op de leeftijd van een half jaar kun je per dag 30 minuten wandelen. Dat is dus iets om goed in de gaten te houden want de hond zelf, die wil wel.

Vandaag (donderdag 30 april) is het feest van Valborg en de verjaardag van de Koning. Over Valborg schreef ik eerder al een blog dus hierbij de link voor als je geïnteresseerd bent. Alle bij Valborg behorende activiteiten zijn afgelast, een koningsfeest kent men hier niet maar wel een National dag op 6 juni. De bij Valborg behorende liederen klinken voluit op de radio. Wij hebben de vlag uit voor Valborg en de koning, dat staat vrolijk.

Tot slot nog de stand van zaken rond Corona in Zweden en in Västra Götaland. Ik geef de stand in de vorm bevestigde gevallen/overlijdens. In mijn blog van 27 april was de stand 18.926 / 2274 nu op 30 april is het 21.092 / 2586. Voor Västra Götaland geef ik uitsluitend de bevestigde gevallen, dat was 2101 en dat is nu opgelopen tot 2459/209.

Wordt vervolgd.....














Geen opmerkingen:

Een reactie posten