donderdag 9 april 2020

Klaar voor ontvangst


Niet dat er iemand komt hoor, dat kan immers niet. 
Om de dagen op een goede manier door te komen brengen Gerrit en ik veel tijd door in de tuin. Het is nu heerlijk voorjaarsweer met temperaturen zo rond de 14 graden en veel zon dus dan is buiten werken geen straf. Onze koffie en thee pauzes hebben we op de altan en dat is genieten.
Ik merk dat ik een beetje met de dagen in de war raak maar na diep nadenken kan ik vertellen dat we maandag en woensdag met z'n beiden druk in de moestuin aan het werk zijn geweest. De oude spullen eruit gehaald, grond omgeschept, nieuwe grond toegevoegd en bemest en dit voor alle bakken die in de tuin staan. We telen onze groenten namelijk niet zo in de grond maar in bakken. Tussen die bakken hebben we tegels liggen en daar groeit natuurlijk onkruid tussen en ook dat hebben we met een mesje allemaal weggehaald. Een geduldig werkje maar nu staat de moestuin er helemaal puik bij en klaar voor ontvangst van het zaaigoed dat op dit moment in de kamer de bakken al bijna uitgroeit.


Dat ziet er mooi uit! De twee bessenstruiken hebben we gesnoeid, oude en dode takken eruit gehaald en lange takken een eindje ingekort. De bak met aardbeienplantjes zag er niet fris meer uit en daarom heb ik alle plantjes eruit gehaald in en in andere bak weer geplant. Ik heb ook een bak gekozen die nog net iets langer wordt voorzien van zonlicht in de hoop dat de aardbeien sneller rijpen.

Vorige week dinsdag had ik bij de Grangården (de Welkoopwinkel hier) mooi gele en blauwe violen gekocht. Die hebben we gisteren in bakjes gepoot en op de palen die de opritten markeren, geplaatst. Hiervoor kies ik altijd violen omdat ze mooi helder bloeien en lang staan. Meestal kan ik ze de hele zomer wel in de bloei houden.


 Vandaag (woensdag) hebben we twee dingen gedaan. Het eerste was het verwijderen van Zevenblad en gras tussen de Seringenhaag. Die is na de aanplant van vorig jaar best wel lang geworden, ik denk wel 35 meter, zodat het nog een aardig klusje werk is. Weer samen een hele dag maar nu is het klaar. Gerrit vond bij het legen van de kruiwagen ook nog het paaltje dat onze grond markeert. Daarbij bleek ons dat onze grond nog een halve meter buiten het hekwerk doorloopt. Wij dachten dat dit de grond van de buren was en deden daar niet zoveel aan. Nu we ontdekten dat dit onze eigen grond is hebben we ook buiten ons hekwerk de grond ontdaan van onkruid. Dat staat nu echt wel een stuk netter zo. Straks nog wat Seringen mestkorrels rond de aanplant strooien en dan maar hopen dat de bloemen gaan komen.

Dit is gedaan
Dit moet nog
Ja we hebben maar afgesproken veel tijd in de tuin te steken. Waarschijnlijk kunnen we er veel van genieten dit voorjaar en deze zomer. Vandaag hebben we dan wel onze caravan uit de winterstalling gehaald, maar plannen maken om ermee weg te gaan....zover is het nog lang niet. Gerrit opperde al om hem in Forsvik bij de sluis neer te zetten. Forsvik ligt ongeveer 9 kilometer van waar wij wonen. Daar is een leuke plek waar je met je caravan of camper kunt staan. We zouden dan mooi bij ons thuis van de toiletvoorziening gebruik kunnen maken :-) Nee dan kies ik voor de tuin, dat is minder gedoe!



Het ophalen van de caravan hebben we vanavond gedaan. Het was een hele drukte bij de stalling en de anderhalve meter werd helaas niet door iedereen in acht genomen. Ik kan dat niet goed begrijpen. Zo'n gemakkelijke en duidelijke regel die heel goed werk en jezelf en de ander beschermt tegen besmetting, waarom kun je jezelf daar niet aan houden. Mijn verstand is daartoe niet toereikend geloof ik.
Människor sitter på en uteservering i solen.
foto Sveriges radio.se
Ik kwam ook ergens op internet een foto tegen die was genomen in het centrum van Skövde. Met het mooie weer zaten de mensen daar hutje mutje en zij aan zij op de terrasjes met elkaar te lunchen. Alsof er geen virus is. En 's avonds is er dan op het Zweedse journaal dat de piek in Stockholm aan het afbuigen is maar in de rest van het land toeneemt. Daarnaast moet ik ook zeggen dat het in de winkels nu veel beter gaat. Er staan afstandsmarkeringen op de vloer voor de kassa en er hangt nu ook een plastic scherm. Het gaat hier in onze provincie tot nu toe ook nog steeds redelijk. In het ziekenhuis van Skövde liggen nu 9 mensen op de IC. Wellicht dat dit ook meespeelt in het gedrag van de mensen, dat ze denken dat het hier nog niet zo is. We zullen zien over twee weken.

Vanochtend heb ik mijn Corona trui afgebreid. Ik was ermee begonnen toen we net weer thuis waren van onze vakantie op de fjällen. Ik dacht zo van ....dan heb ik wat te doen, maar nu is die alweer klaar en ja ....wat moet ik nu wanneer ik zo 's avonds in mijn Hannemand naar de Zweedse en Nederlandse journaals en actualiteiten programma's zit te luisteren??


Mijn hoofd heb ik er maar even afgeknipt, dat was geen gezicht maar de trui die vind ik wel een succes.


We we zijn inmiddels alweer een aantal Corona dagen verder, het gaat goed met ons gelukkig en ik hoop met jullie ook.
De scores in Zweden zijn op dit moment  een stijging sinds maandag 2 april van 7206  bevestigde besmettingen naar 8419 en voor de overlijdens  van  477  naar 687.

Blijf gezond en houd afstand!

Wordt vervolgd....








Geen opmerkingen:

Een reactie posten