maandag 27 april 2020

Een heerlijk cadeau en een heerlijke wandeling

We hadden gisteren nog een hele leuke zondag. In het felicitatie telefoontje op Gerrit's verjaardag had Suzanne al gezegd ze van plan zijn om zondag op bezoek te komen. Of dit ons past? Wel natuurlijk, we zijn niet ziek en we kunnen er een 1.5 meter bezoekje van maken, dat gaat hier prima. 
Gelukkig was het zondag heerlijk weer, we konden prima buiten zitten en de virussen om ons heen laten waaien. Het mooie was dat ze als cadeau een heerlijke zelfgebakken appeltaart mee hadden genomen. Wel dat viel er wel in natuurlijk. Dus direct na aankomst een grote pot koffie gezet en snoepen maar. Appeltaart dat krijgen we niet elke dag, dat past immers niet goed in het LCHF patroon. Maar voor vandaag maakten we graag een uitzondering. Ohh wat smaakte dat lekker. 


Na de koffie wilde iedereen wel even een wandeling maken. Even lekker bewegen! Want dat is iets dat door hen wordt gemist nu ze al een hele poos beiden thuis werken. Voorheen liepen ze elke ochtend samen naar kantoor, tussen de middag soms nog even met collega's en dan aan het einde van de dag weer terug naar huis. Die wandelingen en ook het sporten in de fitness na werktijd is met het thuiswerken komen te vervallen. Op het werk is een hoog/laag bureau maar de keukentafel heeft maar één stand. Dat is dus veel zitten. En ja, zitten is het nieuwe roken zegt men wel. Dus gisteren, op de vrije zondag hier på landet waar het heel erg rustig is, konden we heerlijk wandelen. We zijn naar Näs gelopen en vandaar het bos in en langs het bospad uiteindelijk weer richting huis. Al met al een dikke 10 km.





 Arvid en Fynn vonden het ook heerlijk, ook al bemerken we aan Arvid dat hij bij een lange wandeling ietsje meer begint te sjokken. Hij wordt ouder, dat merk je, straks in mei 12 jaar.
Toch vindt hij het ook nog heerlijk om kortstondig op topsnelheid achter Fynn aan te jagen. Om het huis en de moestuin heen, tot Fynn er genoeg van heeft en in de struik verdwijnt.

Tijdens de wandeling zagen we dat de boer druk aan het werk was. Dat was de hele week al het geval, omploegen, eggen zelfs twee keer achter elkaar om de kluiten goed fijn te krijgen en gisteren volgens mij (want ik kon het niet heel goed zien) inzaaien. Voor volgende week wordt er namelijk regen voorspeld, en vandaag (maandag) regent het idd de hele dag. Groeizaam weer dus, zal de boer hebben gedacht. Wel vandaag kan hij dus rustig zitten.


Vandaag hebben wij voor ons doen ook veel gezeten. We moesten begin van de middag naar de dierenarts in Karlsborg. Dat is zo'n tijd dat je ervoor niet meer zoveel kunt opstarten en een beetje in de wachtstand komt te staan. Uiteindelijk was het zover. Er was niets ernstigs aan de hand, onze honden moesten hun jaarlijkse inentingen hebben. Dat was overigens snel gepiept, een kwartiertje later stonden we alweer buiten. 
We zijn met de honden naar Skövde gereden om ze bij F en S te brengen. Morgen (dinsdag) hebben we een wat langere reis en anders zijn de honden zo lang alleen. We moesten ook even langs de Biltema en de dierenwinkel om wat dingen aan te schaffen en zo sloegen we twee muggen in één klap.
Onderweg kwamen er foto's langs op de app van de 'Woningsdag' (de thuisgevierde koningsdag). Heerlijk weer in NL. Wel wij konden niet meer dan het onderstaande plaatje terugsturen. Maar wel een noodzaak hoor die regen vandaag want het was hier alweer heel erg droog geworden.


Wel zo hadden we geen moeite om ook deze Coronadag voorbij te krijgen. Vrijdag 24 april stond de stand hier in Zweden op   17.567/2152 dat is vandaag op 27 april 18.926/ 2274. Getallen zijn bevestigde besmettingen/overlijdens. In onze provincie was de stand op diezelfde datum 1886 en dat is vandaag, dus drie dagen later 2101 (bevestigde besmettingen).
Er wordt door de overheid nu intensiever gecontroleerd of men vooral in de horeca, wel de afstand van 1.0 meter in acht neemt. Met het mooie weer gaan mensen toch weer op een terrasje zitten en wanneer er veel mensen zijn zitten ze ook dicht op elkaar, dit tegen de dwingende adviezen in. Horeca uitbaters moeten maatregelen nemen om dit te voorkomen. Daarop wordt dus nu meer en meer gecontroleerd met als gevolg dat zaterdag vijf restaurants moesten sluiten. Zij moeten nu eerst hun onderneming zowel binnen en buiten op orde brengen en als die orde wordt goedgekeurd mogen ze weer open.       
Vandaag hoorde ik overigens dat men in Nieuw Zeeland de slag tegen het virus heeft gewonnen. Een ieder die er het land in wil komen moet eerst 14 dagen in quarantaine. En dan is de grote vraag natuurlijk ' hoe nu verder'. Ik ben heel benieuwd.

Met ons gaat het gelukkig tot nu toe goed!! Dat willen we graag zo houden.

Houd het gezond allemaal!

Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten