vrijdag 24 april 2020

Het is ons gelukt!



Zo... ook dit jaar is het ons weer gelukt! Niet alleen om ons houthouk weer gevuld te krijgen maar ook om dit voor Midsommar voor elkaar te hebben gekregen! Dat is namelijk de traditie om voor het midden van de zomer de houtvoorraad weer op peil te hebben. Het rechter deel zit vol met droog hout, het linker deel zit eerst half gevuld met hout uit de tuin dat nog moet drogen met daarvoor twee rijen droog hout.
Het ziet er mooi uit al zeg ik het zelf. Mooi in balans.
Nu zit het ons natuurlijk ook mee omdat we onze activiteiten vooral in en rond het huis hebben dus weinig afleiding van wat gedaan moet worden en omdat het de afgelopen dagen en ook vandaag mooi weer was. Dan is het buitenwerk echt genieten.
En omdat we toch zo lekker bezig waren hebben we uit oogpunt van symmetrie de voorste rij uit het rechterdeel ook nog verplaatst naar het linkerdeel.


 Na gedane arbeid ging Gerrit eventjes op het krukje zitten om te genieten van het resultaat.




Ik ging naar binnen om thee te zetten, daar eten we ook meestal een avocado bij. Terwijl ik zo aan het scharrelen ben in de keuken volgen Arvid en Fynn alle handelingen. Je zou je bijna afvragen voor wie de thee eigenlijk is :-)

Na de thee is Gerrit zijn werkplaats ingedoken voor het zomerklaar maken van de tuintractor. Olie verversen, nieuw luchtfilter, nieuw oliefilter, nieuwe bougie en de messen geslepen. Nu geeft alleen de accu nog problemen, we denken dat we die moeten vervangen. Maar vooralsnog staat die aan de acculader zodat we morgen kunnen zien of die het nog doet ja of de nee.
Terwijl Gerrit met de tractor in de weer was kon ik eindelijk eens de ramen lappen. Sinds de kerst wil ik dat al graag maar ik kom er niet aan toe. Ik begon de lap-partij met de ramen van de altan en bedacht dat ik beter een werkje kon doen dat ik ook af zou kunnen krijgen. Daarom liet ik het plan van het ramen lappen (ongeveer 50 stuks) los om dit te vervangen door het plan de altan schoon te maken. Wel daarmee ben ik wel een aantal uurtjes zoet geweest. Alle ramen plus omlijsting en houtwerk zijn nu proper gesopt. Voor de vloer had ik tralltvätt gekocht. Dat is een goedje dat de viezigheid van het hout haalt waardoor het weer wat lichter kleurt. Op een later moment ga ik de vloer dan nog eens in de olie zetten.


dus op de vierkante meters die wij hier tot onze beschikking hebben, hebben we vandaag het vullen van het houthok afgerond, de altan gereinigd en de tuintractor een servicebeurt gegeven. Niet slecht voor een dag en het houdt ons van de straat en...we zijn op ons best wanneer we lekker bezig zijn!

Rest mij nog de Corona statistieken bij te werken. De vorige keer, nu twee dagen geleden, was de stand 16.755/2021 dit voor geheel Zweden. Voor vandaag komt de stand uit op 17.567/2152. Voor onze provincie is het aantal bevestigde gevallen gestegen van 1745 naar 1886. Lange tijd was het aantal hier ongeveer 10% van het landelijke cijfer maar nu zien we het toch wat oplopen.

Gerrit en ik wensen jullie allen een heel fijn weekend toe!

Wordt vervolgd.....






Geen opmerkingen:

Een reactie posten