donderdag 23 april 2020

Zomerweer

Het lijkt wel zomer, ik loop al twee dagen in mijn korte broek en mijn hemdje en nu ook met rode wangen merk ik nu ik binnen zit. We hebben nu overdag weinig wind en daardoor kun je de warmte van de zon veel beter voelen. 
We zitten dik in het hout deze dagen. Heerlijk om buiten te zijn en het geeft me een goed gevoel het houthok te kunnen vullen. De ene kant zit al stampvol en de andere kant daaraan wordt gewerkt. Al ons reserve hout uit de tuin zijn we nu aan het verwerken. Nu, na twee dagen zal ik ook blij zijn wanneer deze klus straks aan kant is. Ik ben voornamelijk de klover en daarbij zit ik maar wat op het krukje. Vandaag heb ik mijn werkwijze ietsje veranderd, ik heb de kloofmachine voor het houthok gezet en na het kloven van een blok stapel ik het direct in het houthok.  Dan kan ik eventjes lopen. en dat bevalt me stukken beter!
Wel een heerlijk gevoel overigens dat we straks het houtwerk weer hebben afgerond, dan kun je dat weer loslaten in je hoofd.


De takken en blokken die naast het houthok lagen had ik allemaal gezaagd en gekloofd, nu ligt er weer nieuwe voorraad, die welke op een andere plek in de tuin lag.


Af en toe nemen we natuurlijk een pauze, en dat is echt genieten van het zonnetje. Heel bijzonder dat we nu ineens zulk mooi zomerweer hebben.


Vandaag hebben we onze wekelijkse boodschappen gehaald. Mariestad deze keer. Het was absoluut niet druk in de winkel en we hoefden ons niet druk te maken over de 1.5 meter afstand. Boodschappen halen heeft zich getransformeerd tot een noodzakelijkheid. We duiken een winkel in en lopen er met onze vrachtje weer uit en dat is het. Niks meer gezellig een loppis bezoeken of even rondkijken in het winkelcentrum en ergens een kopje koffie drinken. Dat laatste doen we nu thuis en gelukkig hebben we ook daar een heerlijk bakje!!

Nog even de corona cijfers:
De laatste keer dat ik schreef was dinsdag 21 april toen was de stand 15.322/1765 vandaag is het opgelopen tot 16.755/2021 en voor onze provincie Västra Götaland was het dinsdag 1557 en is het vandaag 1745 (geregistreerde besmettingen). Hierbij moet ik wel opmerken dat het om bevestigde gevallen gaat en dat het aantal testen aanzienlijk toeneemt. De staatsminister Stefan Löfven is niet tevreden over het volk, hij vindt dat de mensen niet genoeg hun best doen. Het mooie weer lokt iedereen naar buiten, mensen komen teveel bij elkaar in het stadscentrum en zitten te dicht op elkaar op de terrasjes, ook vindt hij dat er teveel wordt gereisd. Dat zien we hier ook dat er steeds meer campers voorbij trekken. Dit terwijl er toch zeer dringend een appel wordt gedaan op mensen niet onnodig te reizen.
Ook al doe je voorzichtig, het virus waart rond en je kunt het zo meenemen ergens naartoe.
Wij hebben nu onze caravan naast ons huis staan, het lokt en het kriebelt maar hij blijft er staan. Thuis is het ook goed, erg goed zelfs.

Blijf gezond op 1.5 meter!

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten