zaterdag 18 april 2020

We kunnen weer klopboren


Terwijl ik vanmiddag de taart voor morgen aan het bakken was heeft Gerrit zijn klopboormachine weer in elkaar gezet. Hiervoor moest hij alle gedemonteerde delen weer terugplaatsen, een stroomdraadje dat was losgeschoten weer vast solderen en het anker vastzetten dit omdat het links rechts schuifje was afgebroken en niet meer gebruikt kon worden. 
De taart en de boormachine waren tegelijkertijd klaar. 'Nu zou die het moeten doen', was de mededeling. En ja hoor, daar hoorde ik het bekende geluid van de boormachine. De klus was gefikst en warempel hij draait nu weer gewoon rechtsom. 


Daar ligt de gerepareerde boormachine weer in het koffertje te wachten op de volgende klus


Hier het afgebroken schuifje van links en rechtsom draaien dat nu is weggelaten.

De klus is gefikst en dat stemt tot tevredenheid
Mechanische zaken moet je kunnen klaren, het is een kwestie van goed zoeken en vinden en oplossen, dat is Gerrit's motto.

Zelf heb ik vandaag, behalve het bakken van een taart, niks gedaan. Vannacht was ik namelijk ziek. 'Nu heb ik Corona, zo dacht ik in mijn donkerste gedachten. Maar zo gaandeweg de dag knapte ik weer op. Ik ben alleen nog wat moe maar verder voel ik me alweer helemaal puik. Morgen ben ik er weer helemaal denk ik.

Wordt vervolgd.....

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met jullie jubileum!!
    Maak er een mooie dag van, ook al ging Griekenland niet door, het blijft toch een bijzondere dag. Nog jarenlang veel geluk samen, wens ik jullie.Groetjes, Jet

    BeantwoordenVerwijderen