zaterdag 4 april 2020

Na een jaar zien we nu toch weer elanden lopen

Mijn blog van gisteren was niet helemaal volledig. Wat ik namelijk helemaal vergeten was te benoemen was dat we eindelijk weer eens een substantieel aantal elanden hebben gezien in de nabije omgeving van onze woonplaats. Dit gebeurde toen we de proefrit met de nieuwe banden maakten. We waren eigenlijk al op de terugweg en hadden net tegen elkaar gezegd dat het zo mooi zou zijn dat we nu op dit eerste ritje met de nieuwe banden ook nog eens een eland langs de kant van de weg zouden zien staan. Koud waren die woorden ons uit de mond gerold of ik zie wel zes tot acht elanden in het veld staan. Je herkent ze direct het zijn grote donkere dieren in het veld meestal langs de bosrand en vaak in de avondschemering. Ik kon er daarom ook geen foto van maken, het was helaas al veel te donker. Maar toch...we hebben ze gespot.
Vanochtend tijdens het ontbijt zagen we in het weiland achter ons huis, dat is waar we op uitkijken vanuit de keuken, wel 20 Kraanvolgels over het land scharrelen. Het zijn net schapen wanneer ze zo lopen te grazen. Wellicht dat ze de drukte bij Hornbergasjön even zijn ontvlucht want daar zijn op dit moment ongeveer 20.000 Kraanvogels te vinden. Topdrukte daar. Overigens is het informatiecentrum gesloten. Men vreest dat er anders tijdens de paasdagen teveel mensen tegelijkertijd op af komen en dat is in deze tijd niet verantwoord. Wil je ze zien dan kan dat met de webcam.
De grote groep vogels is de hele dag in het weiland gebleven. 's Avonds probeerde ik een foto te maken. Ik moet mijn camera maar weer in stelling brengen nu het voorjaar voor de deur staat. Daarmee kan ik beter inzomen en heb ik een betere beeldkwaliteit.


Een deel van de groep




Wij hadden vandaag zonnig weer en het was koud en het waaide nog pittig. Een beetje uit de wind was het echter heerlijk. We zijn wat in de tuin aan het werk geweest vandaag. Gerrit heeft voor de heesters gesnoeid en ik heb het voor- en het zijtuintje een beetje geordend.



Verder geen spectaculaire dingen gedaan.

Als laatste nog even de statistieken: Bevestigde besmettingen gestegen van 6078 naar 6131 en aantal overlijdens als gevolg van Corona van 333 naar 358. In NL vlakt de curve een beetje af maar dat zien we in Zweden nog niet gebeuren. 

Inmiddels zitten we ook alweer midden in het weekend. Ik hoop dat een ieder die dit leest ondanks de beperkingen toch kan genieten van het mooie weer en de vrije dagen.

wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten