maandag 6 april 2020

Wij doen nu ook serieus mee met het mooie weer


Op zondag gaan we meestal 'uit' lopen. Uit staat tussen aanhalingstekens omdat we in dit geval even met de vervuiler ergens naartoe rijden om daar te gaan lopen. We kozen voor een stuk vlak en dat is langs het water. Altijd mooi om langs het Götakanal te lopen en de honden kunnen er even los en dat vinden ze geweldig. We genoten volop en kregen tijdens de wandeling appjes toegestuurd met zeer aantrekkelijke foto's van het weer in Nederland. 

Zo liepen wij...

Zo was het bij ons on Zweden aan het begin van onze wandeling. Wij liepen in onze winterjas met de handschoenen aan want de wind was nog steeds koud en er was weinig zon.


Ja en toen kregen we dus deze foto geappt.


En deze ook....




en deze ook nog...


Dat zag er allemaal heerlijk uit maar voor ons geen zonnebril helaas. 
Maar na een uurtje lopen brak ook bij ons de lucht open en kwam er meer zon en werd het warmer. De laatste meters van de wandeling kon ik ook mijn jas uittrekken om zo de warmte van de zon lekker door mijn wintertrui heen te voelen. Heerlijk!


 Maar vandaag (maandag) deden wij ook serieus mee met het mooie weer. We zijn de hele dag buiten geweest, eerst voor een wandeling met de woefen en daarna hebben we in de groentetuin gewerkt. Bakken leeggehaald van resterend groei van vorig jaar en ontdaan van alle onkruid en babybomen die groeien uit de Esdoornzaden.
 Na een hele middag met zeer 'nederig' werk bezig te zijn geweest moesten we onze ruggen wat rust gunnen. We hebben ons op de altan genesteld en omdat dit onze eerste echte lentezit was op de altan, kregen we daarbij ook een klein glaasje wijn. We hebben ervan genoten tot de zon onder ging. zie de beelden.








 Dit eerste lentemoment hebben we heel bewust meegemaakt.
Tijdens deze zit ging het gesprek tussen Gerrit en mij natuurlijk ook weer over Corona. Dat in Nederland nu de curve afvlakt en dat dit in Zweden ook zo lijkt te zijn echter in mindere mate dan in Nederland. Maar ook hoe het nu verder moet en hoe voor ons de zomer eruit gaat zien. Op zich doet dat laatste er niet zo toe, wij wonen op vakantie dus een vakantiereis is niet belangrijk voor ons. Maar voor wie ervan moeten leven wel natuurlijk, dat beseffen we goed. Al die mensen die een camping hebben of een andere vakantievoorziening. Daarvoor is het natuurlijk een drama wanneer we in de zomer met zijn allen nog niet mogen reizen. We zullen zien hoe dit gaat verlopen.

Als slot nog even de getallen van vandaag.
Twee dagen terug stond de teller van geregistreerde besmettingen op 6131 en dat is vandaag gestegen naar 7206 en het aantal overlijdens  van 358 naar 477. De Staatsminister Stefan Löfven heeft gesproken en heeft ons voorbereid op een aantal doden dat de 1000 zal overstijgen en de koning heeft gesproken en heeft gezegd dat we vol moeten houden en met Pasen niet op reis moeten gaan.
Wel wij hebben geen plannen, of toch wel natuurlijk ....we hopen gezond te blijven.

Wordt vervolgd......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten