donderdag 2 maart 2023

De Bibliotheekkast 1

 Al enkele dagen zijn we aan het uitzoeken hoe we onze bibliotheekkast willen gaan maken. We hebben een paar wensen en die zijn robuust (zodat alle boeken die we hebben en nog gaan vergaren er een plek in kunnen krijgen), sierlijk (zodat het ook prettig is om naar de kast te kijken) en ruim (de kast mag een wand vullen). We zijn nu zover dat we een ontwerp hebben. We hebben iets gezien op internet en dat model passen we aan naar onze wensen. Dus een beetje van 'Knor' en een beetje van 'mezelf'.

Gisteren zijn we naar Örebro geweest voor het doen van inkopen voor de kast. Maandag was Gerrit al lid geworden van het bouwwarenhuis K-Rauta en zoals eerder al geschreven geeft het lidmaatschap recht op gratis zagen en bij de eerste aankoop na het lidmaatschap een korting van 10% op de gehele aankoop. Voordat iedereen die in Zweden woont zich nu naar de K-Rauta haast voor een lidmaatschap. Op de kassabon zag ik dat de verf duurder was dan bij de Bauhaus. Een emmertje van drie liter kost bij de Bauhaus ongeveer net zoveel als bij de K-Rauta na aftrek van de korting. De MDF platen waren wel echt voordeliger en de sierplinten ook. 

de laatste zaagsnede. Op de vloer liggen de restanten :-)

We hebben vandaag nog enkele zaken bij de Byggvaror in Karlsborg gekocht, dat waren dingen die we bij de K-Rauta niet konden vinden. We hebben nu in onze kelder een volledig bouwpakket voor onze bibliotheekkast liggen. Het ziet er indrukwekkend en zwaar uit. Het geheel paste precies in de auto, daarvoor moest ik op de terugweg wel de plaats van de 'backseat driver' innemen. 


Nu is het niet zo dat we direct vanochtend om zeven uur al in de startblokken stonden om de kast te gaan monteren. Nee.... eerst natuurlijk een wandeling in het heerlijke weer dat we vandaag hadden. Daarna nog even koffie en een laatste overleg en toen aan de slag. Mijn klus van vandaag was het afbehangen van de bibliotheek. We kwamen in het weekend net een rol tekort en die moesten we dus nog nabestellen. De bloemetjes boven het raam heb ik weggehaald. Hier zit nu ook het sfeervolle blaadjesbehang en dat staat reuze veel beter! De bloemetjes, dat behang was een keuze gemaakt met het hoofd. We waren bang dat de bibliotheek te donker zou worden met alleen maar blaadjesbehang en daardoor kozen we een lichter behang voor de andere wanden. Dat blijkt een dure en zure keuze te zijn geweest. Het staat echt niet. Er komt iets anders op de lange muur maar wat, dat moeten we nog beslissen. Dit strookje boven het raam staat al honderd keer beter. Verder heb ik me nog over de deuren ontfermd. Eén van de schuifdeuren moet nu nog één keer geschilderd worden en dan zijn ze allemaal klaar.
 

Gerrit was eerst zijn werkplaats gaan opruimen om zo opgeruimd aan zijn nieuwe klus te beginnen. Vandaag was het zagen. Toen ik klaar was met behangen en schilderen ben ik naar de kelder gegaan om zaken die Gerrit precies op maat had gezaagd in de grondverf/primer te zetten. Dat moet nu 8 uren drogen.


dit moet dus een mooie kast gaan worden :-)

Een bouwtekening hebben we ook, ik heb er zonet nog even een foto van gemaakt. Meestal zit de bouwtekening in het hoofd maar deze keer mag ik ook even meekijken :-)



We vinden het best wel een spannend project die bibliotheekkast. Maar eens kijken wat de dag van morgen ons gaat brengen.

Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.....







Geen opmerkingen:

Een reactie posten