dinsdag 28 februari 2023

Verder met het maken van plannen voor de bibliotheek

Schitterend mooi Vårvinter weer hebben we deze week (tenminste tot nu toe). We genieten er volop van want het is heerlijk om buiten te zijn. De vogeltjes tjilpen en fladderen en je voelt de zon branden in je gezicht. Geeft energie hoor dit weer!! Wij hebben zelfs de eerste sneeuwklokjes al boven de grond en een enkele probeert ook al te bloeien. Het begin van het nieuwe leven in het voorjaar. 


Wij liepen met Gösta naar het Vikenmeer en daar hebben we even heerlijk rustig op een bankje gezeten. 


Wat was het er mooi en stil en lekker warm. Het meer is nog bevroren want elke nacht vriest het nog wel een paar graden. Gisteren zou er op vele plaatsen Noorderlicht te zien zijn geweest. We zagen al prachtige foto's voorbij komen op FB. Wij deden ook ons best om het te zien maar zagen niets. Teveel strooilicht denk ik.

Maandag zijn we naar Örebro geweest om daar bij de Bauhaus en de Ikea onderzoek te toen naar materiaal voor onze bibliotheekkast. We hadden immers inspirerende voorbeelden gezien van verbouwde Billy kasten van Ikea. We hebben besloten de kasten zelf te gaan maken. In kosten is dat waarschijnlijk een beetje duurder maar naar onze mening kunnen we het geheel dan iets robuuster maken. Iets dat wel wenselijk is gezien het gewicht van de boeken. We keken ook even bij de K-Rauta, dat is een bouwmarkt keten in Zweden, en daar vertelden ze ons dat we de panelen van MDF of van multiplex gratis kunnen laten zagen wanneer we lid worden van de winkel. Dat hebben we nu maar gedaan en hierdoor krijgen we op onze eerst volgende  aankoop 10 % korting. Dus gratis zagen en tien procent korting. Dat is een lekkere meevaller voor onze kast. Gerrit is druk bezig met het maken van een bouwtekening en het maken van een aankooplijstje want nu gaan we alles maar in één keer kopen vanwege die 10%. Zo blijven we wat de kast betreft de inflatie een stap voor. Ik kreeg namelijk bij het behang ook een kortingscode van 20% op verf. Dat is helemaal mooi.


Gerrit zit in de keuken met twee computers en de altijd aanwezige handgeschreven blaadjes. Dan weet ik dat het wel goed komt met het lijstje, als we tenminste wanneer we op stap gaan de handgeschreven blaadjes niet thuis laten liggen want dat overkomt ons ook wel eens :-)

Vandaag ben ik verder gegaan met het schilderwerk in de bibliotheek. De plinten had ik al gedaan en vandaag waren de deuren aan de beurt. Meestal kun je een deur wel lekker vlot schilderen, het is tenslotte een groot vlak en dat rolt lekker weg maar onze deuren hebben glas met spijlen. Dat is voor de schilder een heel gepruts. De deur van de keuken had ik nog netjes afgeplakt maar met het afhalen van het schilderstape werd her en der ook een stukje verf meegenomen. Dat schiet dus niet op want dan moet het overnieuw. De twee deuren naar de woonkamer heb ik niet afgeplakt. De verf komt dan wel op het glas maar dat kun je er vlot weer afschrapen met een scheermesje tegen een plamuurmes dat je tegen de spijlen aanzet wanneer de verf droog is uiteraard. Dat ging eigenlijk veel beter dan met het schilderstape.



Ik vind de deuren nu erg mooi geworden. De witte lijsten steken mooi af bij het behang en de geverfde deuren geven nu een mooi accent.
Op de foto hieronder kun je nog het verschil zien tussen de geverfde deur en de witte deur. 


Op deze foto zie je ook het behang dat we hebben geplakt op de tegenover liggende muur. Dit behang vind ik een mislukte keuze. Qua kleur past het prima bij het andere behang in de bibliotheek maar qua sfeer past het niet bij elkaar. Nu wordt het grootste deel van deze wand geheel bedekt met de bibliotheekkast. Wat we met de resterende meters wand doen dat weet ik nog niet. 

Wat ik nog vergeet te vertellen is dat het vandaag zulk mooi weer was dat we buiten op het zuid terras koffie konden drinken. Gerrit heeft daar twee tuinstoelen neergezet en we zaten daar heerlijk in het zonnetje. 17 graden was het, dus prima te doen! Dat was even genieten zo de eerste keer dit jaar buiten met een kopje koffie. We hopen dat er nog vele kopjes zullen volgen op deze locatie.



Net als ons moet ook Gösta even bijkomen van een enerverende dag!


Een warme en vredevolle groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.....



























 

2 opmerkingen:

  1. STRAKS IS IT SA MOAI WURDEN, DAT AMALIA IT WOL OERNIMME WOL. YN STE FAN GRIEKENLAN COR EN GEARTE

    BeantwoordenVerwijderen