zondag 12 maart 2023

Nu hebben we een heuse bibliotheek!

Voor nu zijn we even klaar met de kast. De deurtjes moeten nog, het materiaal ervoor staat klaar maar eerst gaan we even andere dingen doen. Zoals bijvoorbeeld het huis schoonmaken. Maar kijk eens..... Om 10.00 uur vanavond (zondag) was het zover, toen hebben we alle boeken verzameld die her en der in ons huis een plekje hadden en waarvan wij soms het bestaan niet eens meer wisten. Nu staan ze liefdevol verzameld in onze echte bibliotheekkast.



We hebben nog een betje ruimte over maar die zal zich zeker vullen met onze boeken die nu nog bij Henk en Chang in NL staan. 

We hebben nog de hele dag aan de kast gewerkt. Gaatjes vullen, afschilderen, de kroonlijst bijplamuren en afschilderen. Ik heb het laatste restje behang plakken ook nog gedaan en voor mij is het nu alleen nog het schilderen van één van de twee schuifdeuren en dan ben ik klaar. Gerrit heeft de lampjes gemonteerd en dat kostte hem bijna de hele dag. Een van de lampjes zat een beetje scheef, van alles geprobeerd om het lampje recht te krijgen maar dat wilde niet. Uiteindelijk proberen het recht te buigen en ja..... dan moet je net een kwartslag voor het breken ophouden. Ik hoorde een raar woord en vroeg bescheiden of het lampje nu kapot was en het antwoord was 'ja'! Toen van alles bedenken om het lampje weer gerepareerd te krijgen. Wel ik kan er nog veel over vertellen. Hij had gewoon zijn dag niet vandaag. Het lampje hangt nu (te drogen) en morgen zullen we zien of het weer heel is. Zo niet dan wordt het een nieuwe. We vinden de lampjes overigens heel erg leuk staan. De pitten die erin zitten schijnen een beetje een antiek geel licht uit (beetje een gekke zin, kun je dat zo wel zeggen?) Net zoals de lampjes die in het trapsgat hangen dus dat past mooi bij elkaar. 
Elk lampje heeft een stekker en die hebben we geplugd in een stekkerblokje dat nu achter de kroonlijst ligt. lekker handig dat we die kroon nu zo van de kast kunnen halen en er weer op kunnen zetten mocht dat nodig zijn. De stekker van het stekkerblokje zit naast de kast in een stopcontact. Wellicht dat een aan en uit knopje nog wel handig is maar dat zien we nog wel. We hebben ook nog zo'n stopcontact dat je kunt programmeren, wellicht dat dat ook een optie is. Ik vind onze kast echt heel erg mooi geworden. Het is ook zo leuk dat wanneer we in de keuken aan tafel zitten we nu mooi zicht hebben op onze bibliotheek. Er zitten nl raampjes in de keukendeur.





Dit gaat mijn Marianne Fredriksson plank worden. Dit zijn boeken van haar die ik hier in Zweden heb gekocht op de loppis, ik heb al haar boeken ook in het Nederlands en die komen er straks naast te staan.

Morgen gaan we aan de poets en ik denk dat we daar een paar dagen mee zoet zijn. Daarna kunnen we dan eventjes bijkomen. We zouden eigenlijk slechts een nieuwe behangetje plakken in de tussenhal maar het werd ineens zomaar een heus project. Tzt laat ik nog eens een foto zien van de kast met de deurtjes erin en de stang ervoor langs over de brede plank onder de kroon.

Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.....












 

3 opmerkingen:

  1. Dag Johanna en Gerrit,

    De bibliotheek kast is erg mooi geworden! Knap hoe jullie dit soort projecten altijd samen aanpakken. Je zou haast denken dat Gerrit vroeger klusser is geweest...
    Komt er ook nog een laddertje aan de stang? Of is dat teveel van het goede? En gebruiken jullie geen Zigbee/Hue verlichting? Lijkt me ook wel iets voor Gerrit om mee te 'spelen'. Ik heb hier het hele huis er mee ingericht (niet altijd tot volle vreugde van mijn vrouw ;-)).

    Het doorkijkje door de glazendeur is ook erg leuk. Jullie huis kan zo langzamerhand zo in zo'n landschap glossy woonmagazine worden gepresenteerd.

    Ben benieuwd naar jullie volgend project!

    Groetjes,

    ../Wilfred

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je complimenten Wilfred! Gerrit en ik zijn bijna altijd wel ergens mee bezig. Samenwerken lukt ons idd goed en we zijn al heel aardig op elkaar ingespeeld :-) en we vullen elkaar mooi aan. Die Hue lampen die heeft Gerrit ook. Net als je vrouw niet altijd tot mijn vreugde. Soms zal ik als laatste de kamer uitlopen en gaan plotseling alle lampen uit. Dan mopper ik maar even een beetje (maar altijd in het goede hoor). We hebben niet al onze verlichteing in het Hue systeem opgenomen. Er moet nog een beetje handwerk overblijven tenslotte :-) Het volgende project staat op dit moment nog niet in de planning. Eerst even een paar daagjes op stap. Groet Johanna

      Verwijderen
    2. Oh ja en de ladder aan de stang van de boekenkast. Daar hebben we over nagedacht. We zijn van mening dat een ladder aan de stang net ietsje teveel loopruimte gaat innemen. Dus wat onze kast betreft slechts een stang, zonder ladder dan. We zetten er een krukje bij :-(

      Verwijderen