zondag 12 maart 2023

De bibliotheek VII: De kroning

 Het weer was sprookjesachtig mooi vandaag. 's Nachts is de temperatuur nog zo rond de -10 graden overdag is het boven het vriespunt. Vandaag hadden we een stralend blauwe lucht overdag en zo tegen de avond betrok het en viel er nog weer nieuwe sneeuw. Het houdt niet op. 

Vanochtend gingen wij natuurlijk wandelen in het mooie winterweer. Toen we vertrokken zagen we sporen in de tuin en dat is altijd leuk om te zien. Wat heeft er 's nachts bij ons door de tuin gelopen? Wij denken zo een eland.

Die hebben we nu al een poos niet meer gezien maar ze zijn er wel natuurlijk. Zo tijdens de wandeling naar Näs komen we bijna elke dag een groep reeën tegen. Ook vandaag weer. Meestal staan ze flink op afstand maar deze keer kon ik ze goed op de foto krijgen. Het is een grote groep van zeker wel 10 stuks. Toen wij iets dichterbij kwamen renden ze weg, wat een mooi gezicht was dat.

We passeren ook dagelijks een paardenhuisvesting. Zes paarden hebben ze daar en in het weekend komen de eigenaars om op de paarden te rijden en ze te verzorgen. Vorige zomer heeft een groep vrijwilligers een soort van schutstal gemaakt voor als het slecht weer is. Dan kunnen de paarden schuilen. Ik zie ze er nooit staan maar het staat wel leuk.


Eenmaal weer thuis zijn we verder gegaan met het werken aan onze bibliotheekkast. Hij (of het) krijgt al wat vorm. Vandaag hadden we een memorabel moment, vandaag hadden we de kroning! We hadden ons er bijna voor om zullen kleden ware het niet dat het al wat later was voordat we de kroning konden voltooien. De nette kleren hebben we toen maar achterwege gelaten. De kroning had nog best wel wat voeten in de aarde. Eerst plaatsten we een soort steun voor de uiteindelijke kroon. De steun die kunnen we precies op maat stellen doordat hij zo is gemaakt dat je hem in elkaar kunt schuiven totdat hij past.

Op deze foto kun je dat zien. De steun bestaat uit twee delen een linker en een rechter deel die in elkaar schuiven. Wanneer de kroon precies op maat staat strepen we dat op beide delen af. De kroon is afneembaar van de kast. Het afstellen van de steun nam wat tijd in beslag omdat de steun nog wat aanpassingen nodig had. Uiteindelijk paste het goed en konden we de daadwerkelijke kroonlijst er tegenaan zetten.









We zjn nog niet klaar hoor. We moeten nog deurtjes maken voor de onderste vakken (die met de inschuifkastjes) en ik moet nog het e.e.a. schilderen aan de kast. We willen er ook graag een stang voor hebben. Die moeten we nog uitzoeken. Ook moeten we de laatste banen behang er nog in plakken en moet ik nog één van de schuifdeuren schilderen. Maar het schiet al heel aardig op en dat moet ook want zo onderhand is mijn hele huis een werkplaats geworden en wil ik graag weer wat orde en netheid aanbrengen. Maar mooi wordt het en we zijn blij met ons resultaat tot nu toe. Maar de kroning is voltooid, zover zijn we!

Heb een goed weekend en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd.....




3 opmerkingen:

  1. Wauw. Mooi geworden, hoor! Toch mooier dan een Ikea-hack kast. De kleur is ook mooi. Nu al een mooie en chique bibliotheek kast.

    Groetjes,
    ../Wilfred

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige kast! En wat heerlijk ook, die natuur. Elanden en reeën, wauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We binne der tige mei ynnommen. It wie in protte wurk mar it resultaat is der neffens us ek nei.

    BeantwoordenVerwijderen