dinsdag 14 maart 2023

Wat een 'bak'

 Wat een bak was dat gisteren en vandaag. 

Eigenlijk zouden we aan de poets in ons huis waarin alles grijs is maar toen we maandagochtend aan ons ontbijtje zaten besloten we toch de dag een andere invulling te geven. We moesten nog een aantal dingen aanschaffen t.b.v. de schoonmaak en voor onze kast. Zaken die we moesten uitzoeken en daarvoor is de maandag een mooie dag. Dan is het nog niet zo druk en kun je rustig om je heen kijken.

Een van de dingen die op ons lijstje stonden was een nieuwe grov dammsugare. Even voor de niet Zweedstaligen onder ons.....grov is grof, damm is stof/vuil, sugare is zuiger. Een zuiger voor het grove stof oftewel een nat en droog alleszuiger van Kärcher. We hadden er eentje, al jaren, intensief gebruikt en die beviel heel goed. Maar die stofzuiger die kreeg wat mankementen. Iemand (wie?) had bijvoorbeeld op de stang gestaan zodat die met DUCT tape aan elkaar geplakt moest worden waardoor de stang en de slang niet meer pasten. Zaken die ontstaan bij intensief gebruik. We besloten nog eens te investeren in een vervangende. Die kochten we maandag bij de Bauhaus. De Kärcher WD 6 (zo uit mijn hoofd) + een pak met stofzuigerzakken. Afrekenen en hoppa de doos in de auto. 


Toen we al onze spullen verzameld hadden reden we weer naar huis. Eenmaal thuis gekomen pakten we onze spullen uit, ruimden we aankopen op en zetten we een aankoop in elkaar en overlegden we over de stang die we voor onze kast hadden gekocht. Daar waren we wel eventjes zoet mee.

Aan het einde van de avond opende Gerrit nog de doos van de stofzuiger. Heel nieuwsgierig waren we niet want we kennen de stofzuiger 'uit den treure'. Dus toen Gerrit daarmee bezig was ging ik nog even snel iets anders doen boven. Plotseling hoorde ik Gerrit mopperen, en daarna nog eens mopperen. Ik dacht nog 'wat is dat nu'. Snel weer naar beneden gerend en wat bleek ....... in de verpakking van de doos zat geen stofzuigerslang en geen wielen!!!!! Wat kun je met een stofzuiger zonder slang. In deze tijd van krimpflatie bestudeerden we de doos nog eens goed om te ontdekken of dat wellicht zaken zijn die je apart moet bijkopen. Ons onderzoek wees uit dat die dingen bij de koop inbegrepen hoorden te zijn. Wel we deelden onze frustratie met elkaar en zetten de stofzuiger weer net zo in de doos als dat we hem eruit hadden gehaald. Conclusie was de volgende dag (vandaag dus) nogmaals een ritje Örebro te doen. Balen hoor.... ik kon er de slaap maar moeizaam door pakken want die 'poets' die zit me ook wat op de nek. Ik wil heel graag mijn huis weer wat op orde hebben en ik denk dat we daarmee een paar dagen zoet zullen zijn.

Gerrit was vanochtend al vroeg uit de veren want die wilde bijtijds op stap. Ik sliep net en wilde nog eventjes doorslapen. Negen uur 's ochtends zaten we in de auto. We hebben Gösta maar meegenomen want twee dagen achter elkaar zo lang alleen thuis dat willen we hem niet aandoen. Anderhalf uur later stonden we in de Bauhaus bij de servicebalie. Daar vertelden we, toch ietwat verwonderd te zijn geweest bij het uitpakken van de stofzuiger. De baliemedewerkster keek ook eens in de doos en begreep ook niet waar de slang en de wielen gebleven waren. Niets van dat alles in de doos. Ze nam hem in, schreef een bonnetje en adviseerde ons een nieuwe doos uit de winkel te halen en terug te komen voor een check van de inhoud van de doos.

En nu komt het........

Eerst maar even een plaatje om het verhaal wat luchtig de houden....


Ook in de nieuwe doos ontdekten we bij opening geen slang en geen wielen. Op dat moment ging er in mijn brein een belletje af .....Ik zeg tegen Gerrit 'zit dat spul ook in de opvangbak'..... Toen ging het belletje ook bij Gerrit af. Hij opent de stofzuiger en je raadt het al........ daar lagen de slang en de wielen mooi maagdelijk in de bak.

Wij keken de baliemedewerkster lachend aan en Gerrit zei nog tegen haar, 'Hier hebben we straks drie uur voor gereisd!' Ook zij moest wel even glimlachen en ze heeft er straks tijdens de lunch vast een sterk verhaal over te vertellen tegen haar collega's.

Wij de stofzuiger weer in de doos en hoppa in de auto en naar huis. Half twee waren we er weer met een hout...n  k...nt van twee keer 1,5 uur autorijden. We kunnen de humor ervan inzien maar ....Wat een bak!!

Ontvang een warme en vredevolle groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd....


4 opmerkingen:

  1. Fantastische stofzuiger! Overigens heb ik de stang/zuigmond en slang al een keer vervangen, (kun je gewoon los kopen). Heb er een in Friesland en ook een in Zweden staan. Een van de weinige stofzuiger's waar tenminste een lang snoer aan zit... EN idd... alles zat IN de bak... 🙈

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja fantastische zuiger, het kopen van de nieuwe slang laten we nu aan onze zoon waar de zuiger op dit moment staat. In elk geval hoeft hij dan niet om de slang te zoeken :-)

      Verwijderen
  2. Sorry Johanna mar dit is wol HEEL GRAPPICH!!!!!!! Jammer foar jim, mar... ik liz hjir slop.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja we ek hjer. We freegje no eltse dei oan elkoar of we ek nei Örebro moatte :-) Je halde der in goed ferhaal oan oer toch?

      Verwijderen