zaterdag 4 maart 2023

De bibliotheekkast 2: Planken

Ik kan geen plank meer zien. De hele dag heb ik tussen de planken doorgebracht. Plank ophalen, plank schuren, plank afnemen, plank in de primer zetten, plank een plek geven om stofvrij te drogen (als dat mogelijk is) en aan het einde van de dag de plank nog eens schuren. In totaal zitten er 33 planken in de kast. Volgens mij veel te veel maar volgens Gerrit klopt dat precies. 



Naast de planken hebben we dan ook nog eens acht lange staanders en een kroon. Alles staat nu in de grondverf. 


In ons werkoverleg spraken we af dat we eerst alle onderdelen twee keer in de aflak zetten. In de hoop dat de kast dan zo in elkaar gezet kan worden en dan niet meer geschilderd hoeft te worden. Het schuren en schilderen van de kast gaat in de losse onderdelen namelijk veel gemakkelijker en mooier dan wanneer de kast in elkaar zit. Nu maar hopen dat het zo uitpakt zoals wij het hebben bedacht.

Behalve de wandeling met Gösta hebben we de hele dag in de kelder doorgebracht. Veel valt er vandaag niet te vertellen.

Het erg mooie voorjaarsweer is nu weer op. Voor zover ik het heb kunnen waarnemen was de dag grijs met een beetje zon erbij. De zon wordt wel veel krachtiger, onze zonnepanelen leveren veel meer stroom op. Dat is mooi!

Het is ook alweer weekend, de weken vliegen voorbij en de tijd gaat zo snel dat ik regelmatig een dag kwijt ben. Heb een gezellig weekend en ontvang een warme en vredevolle groet van Gerrit en mij. Wordt vervolgd.....





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten