donderdag 9 maart 2023

Sneeuw, sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw en freubelen met hout en verf op een gedenkwaardige dag.

 Tjonge jonge wat een sneeuw is er vandaag gevallen. Sneeuw en harde wind die om ons huis heen gierde. We moesten vandaag nog even op stap voor het kopen van een paar latjes en enkele boodschapjes. Wat waren we blij met de sneeuwstokken aan de kant van de weg want anders was het soms raden geweest waar de weg liep. 

Ik dacht nog wel eventjes vandaag dat ik blij was dat we het noodpakket nu klaar hebben. Maar alles is oke hoor. De wegen worden intensief geschoven al maakt dat dan wel weer dat er hoge sneeuwwallen langs de kant van de weg ontstaan door het schuiven. Die sneeuwwal die ligt ook bij ons voor de oprit. We zullen morgen wel even aan de schuif moeten. Toen we met de auto weer thuis kwamen, in het bezit van de latjes, heeft Gerrit even een paar keer op en neer gereden om de sneeuw te pletten. Dat scheelde voor vandaag even een keer sneeuwschuiven. Tijdens het boodschappen heeft Gerrit bij de banketbakker lekkere gebakjes gekocht voor bij de koffie. Het is vandaag namelijk 9 maart en dat is de dag waarop wij een 'setje' zijn geworden. (Het woord setje had ik niet in mijn vocabulaire maar Femke las het eens voor toen het werd genoemd in een review op Air bnb. Daar schreef de gastvrouw dat haar zoon F en L zo'n leuk setje vond :-). Wel dat vinden wij ook!! En wij, wij zijn nu 49 jaar een setje. Waar blijft de tijd.

Eenmaal weer thuis gingen we verder met onze klus. Voor vandaag zijn er weinig veranderingen aan de kast te zien. Niet omdat we niets hebben gedaan maar omdat we bezig zijn geweest met voorbereidende werkzaamheden. We hebben de kast nu verankerd aan de wand dus dat is een zorg minder. Toen dat klaar was is Gerrit latten gaan frezen. De voorkant van de kast, dus de staanders tussen de planken, daarop plaatsen we een sierlatje. 


Nu willen we eigenlijk liever niet een rechttoe rechtaan sierlatje maar eentje met een bewerking. In de bouwmarkt konden we die niet vinden. Ook latjes op de maat die wij nodig hebben konden we niet krijgen. Dus iets bredere latten gekocht en die zelf op maak gemaakt en dus nu ook zelf het figuur erin gefreesd. Frezen daar is Gerrit nu wel een expert in nu hij bij Henk en Chang alle verbindende rondingen aan de sleuven van de vloerverwarming in de spaanplaten heeft gefreesd.


ja wat een zooi he..... na deze klus gaan we er opruimen en dan komt het wel weer goed. Hier is hij aan het frezen. De latjes zien er na de bewerking en een schuurbeurt van mij zo uit... 

Dat is net even iets sierlijker dan helemaal recht. Ik vind ze prachtig zo! Ik zet ze na het schuren in de grondverf en de aflak en dan komen ze op de kast waar ze de laatste verfbeurt krijgen. Anders ben ik bang dat ze net niet meer tussen de planken passen. Uiteindelijk ziet het er dan zo uit....

 

even voor de foto het latje zit nog niet gemonteerd


Van het wandelen kwam vandaag niet zoveel. We hebben Gösta maar even meegenomen in de auto zodat hij toch een uitje had. Autorijden vindt hij heel erg leuk, hij zit de hele rit naar buiten te kijken en hij blaft even wanneer hij een andere hond ziet lopen. Niet zo ernstig meer als voorheen het is nu nog een mild blafje.

Vanavond moest hij nog even de tuin in en zakte hij tot zijn knieën in de sneeuw weg. Het liep wat vreemd in die diepe sneeuw. Bij binnenkomst zijn kop onder de sneeuw en zijn poten ook.





Het is echt een prachtig gezicht deze grote hoeveelheid sneeuw. Maar wat zal het een overlast geven in het verkeer. Zoals het zich laat aanzien kan het noodpakket in de kelder blijven liggen. Gelukkig maar!



Ontvang op deze voor ons gedenkwaardige dag een warme en vooral vredevolle groet en wordt vervolgd......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten