zondag 5 maart 2023

De bibliotheekkast 3: De fundering is gelegd

En koud dat het was vandaag!! De hele nacht hoorden we de wind al gieren maar toen we vanochtend uit het raam keken zagen we de zon schijnen en leek het buiten heerlijk. Dat was het echter niet. De wind is steenkoud. Het vriest ook weer wat meer. Vannacht hebben we minus 4 gehad. Ik had het ook koud vannacht en heb daarom sokken aangetrokken. Tot mijn verbazing vertelde Gerrit vanochtend dat hij dat ook had gedaan. Met sokken aan in bed liggen, dat is echt voor het eerst voor zover ik het me kan herinneren.
De wandeling vandaag ging dan ook niet door het Vångdalen omdat we daar pal in de wind moeten lopen. Nee we gingen vandaag door het bos tegenover ons huis. Een leuke wandeling maar vermoeiend want je loopt heuveltje op en heuveltje af en er ligt ook nog veel sneeuw daar. Maar Gösta vindt het er heerlijk en daar gaat het om. Het is zijn wandeling en hij heeft er elke dag weer zin in. Dit in tegenstelling tot de plasronde 's avonds. Dan ligt hij meestal lekker in zijn mand te slapen en moeten we praten als Brugman om hem in de benen te krijgen. Soms lukt ons dat helemaal niet!! Het is absoluut geen avondhond die Gösta van ons.

In de gang hebben we een eerste resultaat. Ja ja er valt iets te zien. spectaculair is het nog niet maar er ligt wat.

de fundering van de bibliotheekkast.

Het is de fundering van de bibliotheekkast. Je kunt zien dat die bijna net zo breed wordt als de wand. Breder kan niet omdat het stopcontact dan in de weg zit. Ik meen zo uit mijn hoofd dat de totale breedte 2.62 m is. 

De rest van de kast staat beneden in de kelder. Alle onderdelen ervan heb ik nu drie keer bewerkt. Grondverf, aflak 1 en aflak 2 met schuurbeurten en afnemen van het schilderwerk tussendoor. Drie liter verf heb ik er al op zitten. De kleur vertekent op de foto's. De naam van de kleur is Fågelbo (vogelnest) in Nederlands zouden we het taupe noemen. In het echt is het veel donkerder en intenser dan zo op de foto's.




Deze eerste plank op de voorgrond die geeft de kleur goed weer.


De kast heeft nu de hoedanigheid van een heus bouwpakket. Alle staanders, planken, kastjes en binnenkastjes heeft Gerrit op maat gezaagd. We hadden het hout dan wel gezaagd gekocht maar dat was zagen in stroken van de juiste breedte. Die stroken moesten daarna thuis nog in de diverse onderdelen worden verzaagd. Soms zijn die onderdelen zelfs voorzien van een plaatsingscode om ze goed op de juiste plek te krijgen.


Morgen wordt een spannende dag. Dan kunnen we beginnen met opbouwen, dan moet alles op z'n plek komen. Kijken of het allemaal past. De kast bestaat eigenlijk uit drie delen. De grote boekenkast, daar bovenop komt een opzet kast en daar bovenop komt de kroon. Wanneer die drie delen op elkaar staan en alles vergrendeld zit dan volgt er nog een trim. De latjes hiervoor moeten nog worden gefreesd en geverfd.

Zo langzamerhand worden we ook wel nieuwsgierig hoe de kast gaat worden en hoe die zal staan. 

Ik zeg dus maar tot morgen!

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd......



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten