zaterdag 7 januari 2023

Voorlopig het laatste sneeuwnieuws

Ingesneeuwd zijn we niet hoor dan moet er nog iets meer gebeuren. Maar toen ik gisterochtend Gösta in de tuin wilde laten moest ik toch wel even schuiven met de deur.

Gisteren hadden we echt guur weer. De temperatuur was op zich niet heel laag met minus 4 graden maar er stond echt veel wind. Zoveel wind dat de sneeuw in wolken om ons heen blies. Het was soms een spectaculair gezicht. Ook is er nog heel veel sneeuw bijgevallen. Ik denk meer dan 10 cm. We konden niet meer goed zien dat we de dag ervoor de hele oprit sneeuwvrij hadden gemaakt. 


We konden ook al niet meer van ons erf afkomen. De sneeuwschuiver is een aantal malen door onze straat gereden en dat maakt dat er nu weer een hele sneeuwwal op de ingang van de oprit ligt. Vandaag heeft Gerrit die er weer weg geschept. Overigens is het een prachtig gezicht met al die versgevallen sneeuw, net een sprookjes landschap!



Op ons dak liggen hele heuvels sneeuw. Ik moet op mijn tenen staan om vanuit het raam op de overloop zicht te krijgen op het Vångdalen.



Wat een contrast allemaal met vandaag (zaterdag). Nu in de middag zo tegen drie uur is het 2,3 graden C. boven nul. Er lijkt een beetje regen te vallen of we zitten in een wolk, dat kan ook. Het is grijs en vochtig en de sneeuw is zwaar aan het worden en aan het verdwijnen. Het drupt overal. Dat verdwijnen zal overigens nog wel en aantal dagen duren want her en der liggen hoge bulten sneeuw langs de kant van de weg.

We hebben Greetje vandaag niet naar het station gebracht vandaag. Ze heeft haar vlucht verzet omdat ze ziek is geworden. Zelf zijn we ook niet helemaal 100 punten fris. We zouden vandaag een bezoekje brengen maar dat hebben we afgezegd, jammer maar dat komt een andere keer wel weer. 

Ik vermoed zo dat dit voorlopig het laatste sneeuwnieuws is want voor zover we kunnen zien worden er nu plusgraden verwacht.

Heb het goed dit weekend en ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons!

Wordt vervolgd......









 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten