donderdag 26 januari 2023

De allrum VII: Zijn we nu wel wat opgeschoten

Wat een verrassing was het vanochtend dat de wereld weer kleur heeft. Het grootste deel van de winter, dan bedoel ik de dagen dat het bewolkt is en de zon niet schijnt, is de wereld zwart/wit. Vanochtend echter niet, we hadden een blauwe lucht, zonneschijn, groen gras en bruine bomen. Heerlijk weer om te wandelen. We wilden graag in het zonlicht blijven lopen dus kozen we voor de wandeling door het Vångdalen. Daar lopen we over een grusväg door de weilanden. Zomers is dat heel lieflijk met krakende steentjes onder je schoenen maar nu, na een korte winterperiode en dooi is het een drekboel zo'n weggetje. Zeker wanneer er dan ook nog een boer met een trekker over gaat. Schoenen en broek zitten onder de moddersputters wanneer je eenmaal weer thuis bent. Maar toch.... daar lopen in de stilte en in het zonlicht is alle drekzooi zeker waard.


Over de klus kan ik kort zijn vandaag. Het Renovlies behang zit erin, de allrum is nu weer wit. Vliesbehang eruit, vlies behang erin..... wat zijn we nu eigenlijk opgeschoten na vele dagen werk. Die vraag schiet wel even door mijn hoofd. Het antwoord weten we natuurlijk. Het oude behang van de muren, herstellen van de muren, uitvlakken etc. En nu dus het nieuwe vlies erop. Twee volle dagen behangen, ik moet er nu eventjes niet aan denken dat we dat straks nog eens moeten doen. Ik denk dat we er dan nog langer dan die twee dagen mee bezig zullen zijn. We zullen zien, tijd hebben we. 

Deze wand waarin de toegang naar de keuken hebben we er nog extra bij meegenomen omdat die een verbinding heeft met het trapsgat.

De trap beneden in de hal

bovenkant van de trap en toegang tot de allrum

Op de foto hierboven zie je op de achtergrond het achterste gedeelte van de allrum, het deel dat we vorig jaar hebben gerenoveerd.





De allrum is een kamer voor iedereen. Dat is op de foto's hierboven ook goed te zien want alle slaapkamerdeuren komen erop uit. Tot nu toe hebben we nooit zoveel gedaan met deze ruimte in ons huis. We zijn nu aan het nadenken over wat we er mee zouden kunnen doen. Een biljart zou leuk zijn geweest maar daarvoor is hij net te klein, je hebt dan te weinig ruimte voor de queue of gewoon keu. Wie het weet mag het zeggen. Het zou leuk zijn om wat ideetjes aangedragen te krijgen.

Dit was ons werk voor de donderdag, de dag dat in het nieuws is dat de Koran verbranding vorige week door de Deen Rasmus Paludan, die grote protesten tot gevolg heeft gehad in Turkijke en Iran en een mogelijk lange vertraging geeft in de toetreding tot de Navo van Zweden en Finland, is geïnitieerd door de programmaleider van het nieuwskanaal (Riks) van de Sverige Demokraterna (SD) de extreem rechtse partij binnen de Zweedse politiek en nu steunende partij binnen de huidige regering. De SD ontkent alle betrokkenheid maar de programmaleider wordt voor zijn werk wel betaald door de SD. Dit zou betekenen dat er een directe koppeling is tussen de Koran verbranding en de SD. Rasmus Paludan zegt dat het niet zijn idee was deze Koran verbranding en dat hij is gevraagd. Wat dit nu weer voor gevolgen zal krijgen......

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.....


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten