woensdag 25 januari 2023

De allrum VI: Renovlies plakken

Vandaag zijn we, na eerst een lange wandeling met Gösta te hebben gemaakt,  flink aan het behangen geweest. Of eigenlijk doe ik het plakwerk en Gerrit knipt de banen op lengte af. Het plakken doe ik het liefst alleen want als je met z'n tweeën aan een baan staat te trekken dan krijg je hem er niet goed in. We plakken met Renovlies, dat is voor ons de eerste keer dat we dat gebruiken en ik moet zeggen ik ben enthousiast!  Het geeft een mooie basis voor het plakken van het door ons uitgezochte behang.

Het Renovlies is een dun behang dat is versterkt met een glasvezel. Er zit echter geen structuur in het oppervlak, het is gewoon glad. Je moet het stotend plakken. Er wordt wel aangegeven dat het Renovlies kleine onregelmatigheden verbergt maar daar moet volgens mij dan wel een goed geloof bij. Ons vliesbehang is niet de allerdikste ik geloof dat het 150 gram is. 

Dit vind ik ook wel een charmante foto :-)

Het hele trapsgat is nu behangen met het vliesbehang. Dat waren lange lappen. De eerste baan, dat was de langste die was 4. 60 lang. Dat betekent dus ook op grote hoogte in dat trapsgat staan. Bij die banen stond Gerrit wel even op de trap om mijn trapje op de steiger vast te houden. Wellicht een symbolische handeling maar het maakte wel dat ik iets steviger stond. Ik heb me daar in de hoogte maar goed geconcentreerd op het loodlijntje en de helpende gedachte was dat ik bij alle volgende banen niet zo op eenzame hoogte zou hoeven te verkeren.


We zeulen de hele dag een beetje met de steiger. Voor het behangen van de bovenkant moet hij zo dicht mogelijk bij de muur staan maar er niet helemaal tegenaan voor het behangen van de onderkant moet hij juist weer bij de muur vandaan want anders pas ik er niet tussen. Voor elke wand moet de steiger bovendien op een andere positie worden neergezet.




De steiger is nu uit het trapsgat. Blij dat dit stukje nu klaar is, al het andere behangwerk is op normale hoogte. De Renovlies zit er mooi strak in en we vinden dat we eer hebben van het saaie uitvlak werk waar we dagen mee bezig zijn geweest.


Nu de rest nog! 

Inmiddels is de sneeuw en de rijp weer verdwenen en oogt de natuur weer groen grijs.

Ontvang een hartelijke en vooral vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten