donderdag 19 januari 2023

Allrum III en......hij is volwassen

Vanochtend kwamen we zingend de keuken binnen. Niet dat we kinds worden.. nee vandaag 19 januari hebben wij een jarige in huis. Onze grote stoere vriend Gösta wordt vandaag 3 jaar. Hij is volwassen!! Hij vond het een beetje vreemd dat zingen maar toen het klaar was kwam hij ons zoals gewoonlijk al kwispelend tegemoet. Elke ochtend staat hij ons op te wachten en vraagt hij eerst om een beetje liefdevolle aandacht, die hij natuurlijk van ons beiden krijgt. Daarna wil hij altijd graag naar buiten. We hadden geen lievere hond kunnen treffen!


 

Na de wandeling, die op zijn verjaardag ietsje aan de korte kant was vanwege zijn teen die nog steeds bloedt tijdens het lopen, is hij met ons meegegaan naar Mariestad. Daar hebben we bij de Lidl nog een behangstomer gekocht. Die was daar nl in de aanbieding. Nu we toch in Mariestad waren konden we bij de Granngården winkel ook mooi een cadeautje voor Gösta kopen. We kochten er een bord met uitschuifbare brokjeshouders erin. Hij moet uitvinden hoe hij de schuifjes kan openen. Een soort van intelligentietest voor honden. Hij heeft er ook al eentje (level I) maar die is nu zo gemakkelijk geworden, daar zit geen uitdaging meer in. Maar dit is er eentje van level III en daaraan heeft hij nu een hele kluif. We zullen zien voor hoelang.




Na het uitdelen van het cadeau pakte Gerrit snel de nieuwe stomer uit. Eigenlijk is het net zo eentje als de andere alleen in een andere kleur en deze werd geleverd met een behangafsteker. 


Na de thee zijn we snel naar boven getogen om daar te stomen. Nu zit er een beetje schot in het werk, nu we met z'n beiden kunnen afstomen. Ik maakte vandaag ook volop gebruik van de steiger in het trapsgat. Niet teveel de diepte inkijken dan gaat het prima !!



Aan het einde van de dag hadden we bijna de gehele bovenverdieping klaar.


klaar

Aan de ene kant van de allrum is het board groen geverfd, aan de andere kant geel. 

klaar

bijna klaar

Dit stukje moet nog gedaan maar daarvoor moeten we eerst de steiger verplaatsen. Dus dat gaat er morgen af. Zo met z'n tweeën is het veel beter te doen en nu is het te overzien wat we nog moeten afsteken.

De vorige keer gaf ik aan dat we nieuwe straatverlichting krijgen. Het is echt een heel verschil. Nu zijn we 's avonds te zien wanneer we Gösta nog even uitlaten.

Zo was het

Zo is het nu

Die nieuwe lampen in de lantaarns dat zijn echt breedstralers. het reflecterende hesje kan nu aan de kapstok blijven hangen, we zijn nu zo ook wel goed zichtbaar wanneer we 's avonds Gösta uitlaten. 

Op naar morgen, ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd....

2 opmerkingen:

  1. Wat een opgewekte vrolijk blog, Johanna!
    Niet zo gek als alles lekker gaat, een jarige lieve hond en een afsteekproject in de eindfase.

    Die lamp is misschien minder sfeervol, maar wij vinden dit naar beneden stralend licht als (amateur)astronomen fantastisch. Voor de natuur is dit trouwens ook veel beter.
    Wij hebben hier, notabele IN de tuin, met een felle natriumlamp van de gemeente. (Gelukkig hebben ze die op ons verzoek half afgedekt aan de zijkant.). Ooit moeten daar ook moderne LED lampen komen die naar beneden schijnen. Helaas duurt dat voorlopig nog wel even…hebben ze ons gezegd.

    Mijn telescoop staat alweer klaar, maar het is nog licht bewolkt hier. Er zou sneeuw komen, maar voor de verandering nu eens niet hier. Hopelijk trekt de bewolking weg en kan ik proberen een komeet waar te nemen die momenteel zichtbaar is. 1 februari zou ie zelf met het blote oog of verrekijker zichtbaar zijn. (Ook in Zweden trouwens.) Dus er zijn voorlopig nog wel wat avonden mogelijk als het vanavond niet lukt.
    Succes met het volgende stuk van het project. Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je reactie Jet!! Ik hoop dat jullie dit weekend hebben kunnen genieten van alles waarnaar je op zoek was in de ruimte. Zelf hebben wij weinig kennis over astronomie en zitten wij niet als jullie achter de kijker om kometen te kunnen zien. Onze nieuwe verlichting vind ik wel een aanwinst. Het staat misschien iets minder pittoresk maar dat naar beneden stralend licht is voor alles beter. hartelijke groet van ons Jet!

      Verwijderen