maandag 16 januari 2023

Alles ok!

 Vandaag waren we redelijk vroeg uit de veren want we gingen op stap. We wilden namelijk graag een controle doen in het huis van H en Ch. om te zien of het vloerverwarming systeem naar behoren functioneert en alles goed gaat in het huis. Gelukkig is buurman Tommie bereid om dagelijks een check van de temperatuur te doen. Daarvoor hebben we een digitale thermometer voor het woonkamerraam gezet zodat hij deze vrij gemakkelijk kan aflezen. Mocht er iets mis zijn dan neemt Tommie contact met ons op en dat is gelukkig nog niet gebeurd.


Maar vanochtend dus vroeg op stap, koffie in het mandje en Gösta achter in de auto. Het was glad op de weg zodat we voorzichtig moesten rijden (wel dat laatste moet natuurlijk niet alleen wanneer het glad is op de weg...). Maar wat was het mooi weer met blauwe luchten en zonneschijn. Dat zonnetje dat hadden we nu toch al twee weken niet meer gezien. Heerlijk hoor! Twee en een half uur later reden we het dorp waar ze komen te wonen binnen. Het zag er mooi uit met zelfs nog een laagje sneeuw.






Eenmaal aangekomen hebben we eerst een wandeling met Gösta gemaakt, die wil na 2.5 uur achter in de auto te hebben gelegen wel even in beweging en wij ook wel.


Daarna hebben we in het huis allerlei dingen gecontroleerd. Als eerste de temperatuur en die was met 17 graden meer dan ok. Die hebben we een klein beetje naar beneden geschroefd. Daarna hebben we warmte verdeler gecontroleerd en gekeken of alle leidingen nog in de gleuven lagen. Toen naar de warmte pomp om te kijken of die geen foutmelding gaf en ook de druk en nog de circulatiepomp gecontroleerd. Alles was prima. Wel mooi om te zien, na alle energie die erin is gestoken, dat het zo goed werkt. 



Oeps...die was eventjes omhoog gaan staan


alles droog onder het verdeelblok

We hebben nog wat gereedschap bij elkaar gezocht omdat we dat binnenkort thuis nodig hebben en daarna Gösta weer in de auto getild. Natuurlijk zijn we nog even naar de buren gegaan. Daar moesten we binnenkomen voor een kopje koffie. De buurman past goed op. Hij zet zelfs zijn auto op de oprit zodat het lijkt of het huis bewoond is. Ook heeft hij de plaatselijke sneeuwschuiver gevraagd de oprit schoon te vegen. Dat kost dan 10 of 20 euro per jaar en dat is zo voor de hele winter prettig geregeld. Fantastisch dat hij dit allemaal doet. Hij weet ook heel goed hoe alles in het dorp functioneert, hij woont er al zijn leven lang.

Na de koffie zijn we vertrokken en hebben we in Örebro nog een paar boodschapjes gedaan en nog wat dingen bekeken die te maken hebben met het project in voorbereiding. Zo hadden we zomaar een gezellige en leuk gevulde dag. Zes uur 's avonds waren we weer thuis. Gerrit heeft een hapje eten klaar gemaakt en vanavond doen we beiden ons eigen dingen. 

Heb het goed en ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd....



2 opmerkingen:

  1. Wat in warmte sprekt der net allinnich it it hús mar ek út dy buorman. Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja no sa moai!! Echt hiel leave minsken dy'n mei alles wol helpe wolle. Ek nog bedankt foar jimme nijjierskaart. Dy kaam ferliene wike binnen. Hy stiet te pronk op de secretaire in us hal!

      Verwijderen